VUKE: Évzáró az utánpótlásnak

Az év legjobbjait is díjazták a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) évzáróján, amelyet a Március 15. úti sportcsarnokban rendeztek meg a sportolók, edzőik és szüleik jelenlétében.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/ Napló

Naményi Miklós, a VUKE ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. A klub első embere kitért rá, tavaly a pandémia miatt sem az idényt nem tudták befejezni, sem az évzárót megtartani.

- Szeptemberben azt gondoltuk, minden rendben van, de az újabb hullám miatt azóta sem tudunk az otthonunkban, a Vetési gimnáziumban edzeni. Rengeteg energiát, szervezést igényelt, hogy megoldjuk a csapatok edzéseit. A legnagyobb köszönet a szülőké, akik ezekben a viszontagságos hónapokban is segítettek a gyerekeknek, hogy tovább kosarazhassanak – kezdte.

Arról is beszélt, a kicsik és nagyok könnyen alkalmazkodtak a nehézségekhez, ráadásul mindannyian sokat fejlődtek. Az edzők is kiválóra vizsgáztak, probléma megoldó és szervező készségük dicséretes volt.

Megtudtuk, míg 2019/20-as évadban több mint 200 gyerek sportolt a VUKE-ban, addig mostanra 109-re csökkent a létszám, főként a járvány miatt.

- A jövő évad egyik legfontosabb feladata lesz, hogy visszacsábítsuk a lemorzsolódott gyerekeket – szögezte le.

Naményi Miklós beszélt egy új, háromlépcsős kiválasztási rendszerről is, ahol a tehetségeknek adnának, nyújtanának még több lehetőséget.

Újra szóba került az is, hogy közösségi tulajdonba kerülne az egyesület, beleértve az utánpótlást is. Ez azt jelentené, hogy a tulajdonrészt vásároló drukkerek beleszólhatnak a működésbe.

Ezt követően átadták az év legjobbjainak járó elismeréseket. Három kategóriában díjazták a kosarasokat: az év legjobbja, a legtöbbet fejlődött játékos, illetve a legjobb védő.

A trénerek titkos szavazása alapján a legjobb edző díja Szokolik Gergelyé lett, aki U11-es alakulatával bejutott több száz alakulat közül bejutott az ország legjobbjai közé.

Naményi Miklós megköszönte a munkáját a távozó edzőknek. Mérész-Fitos Mariann a legkisebb korosztályban végzett áldozatos munkát, évekig tanította az óvodásokat és kisiskolásokat a kosárlabda alapjaira.

Oláh Gabriella az U12-es vegyes, az U14-es leány alakulatnál dolgozott hatalmas szívvel lelkiismeretesen. Tanítványai nagyon sokat fejlődtek, a gyerekek sírva búcsúztak tőle.

Fotó: Nagy Lajos/ Napló

Veszprémben nincs olyan kosaras, aki ne ismerné Petőfi Lajost, aki 47 éves pályafutás végére tett pontot még tavaly. Most neki is megköszönték azt a fantasztikus, elismerésre méltó elszántságot, szaktudást, amivel évekig terelgette, nevelgette a különböző korosztályokat.

A díjazottak. U11. Fiú. A legjobb játékos: Szokolik Gergő. Védő: Varga Dávid. Legtöbbet fejlődött: Mérész Barnabás. Leány. Legjobb: Fujt Zenta. U12. Legjobb: Veress Máté. Védő: Szabó Milán. Legtöbbet fejlődött: Szalai Rajmund. Leány. Legjobb: Kalincsák Anna. U14. Legjobb: Kertész Bálint. Védő: Dominyák András. Legtöbbet fejlődött: Boga Bertalan. U16. Fiú. Legjobb: Végh Mátyás. Védő: Ráskai Zoltán. Legtöbbet fejlődött: Siskovits Ákos. Leány. Legjobb: Kántor Zsófia. Védő: Makó Natália. Legtöbbet fejlődött: Ráskai Zsuzsanna. U18. Fiú. Legjobb: Kalincsák Kolos. Védő: Varga Ádám. Legtöbbet fejlődött: Osztoics Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában