Eb-győztes lett a leányalakulat, vámosi lányok is küzdöttek a sikerért

A két nemesvámosi játékossal felálló magyar U17-es leány strandkézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az Európa-bajnoki címet.

Rónai Tamás

A képen balra Orbán Laura, jobbra Kreutz Kitti Fotó: Facebook/BDSE Nemesvámos

A Bajnok DSE Nemesvámos két veszprémi születésű játékosa, Orbán Laura és Kreutz Kitti remek teljesítményt nyújtott az előző szezonban az NB II. délnyugati csoportjában harmadik helyen végzett együttesben. Pinizsi Zoltán, a strandkézilabda-válogatott szövetségi edzője is felfigyelt a két tehetségre, és az Eb előtt pár nappal véglegessé vált, a BDSE két oszlopos tagja utazhat a Bulgáriában rendezett kontinenstornára.

Erős program várt a magyar válogatottra a várnai Európa-bajnokságon, ugyanis az első nap előbb a horvátok, majd a franciák ellen léptek pályára. Fiataljaink azonban nem ijedtek meg a nehéz feladattól, a horvátok és a franciák ellen is 2-0 arányban diadalmaskodtak, ezzel bebiztosították továbbjutásukat a középdöntőbe. Utolsó csoportmeccsét a szlovénok ellen vívta a magyar csapat, ami szintén nem okozott gondot Kreutz Kittiék számára, így csoportelsőként jutottak tovább.

Női ifjúsági válogatottunk a középdöntőben sem talált legyőzőre, előbb az oroszokat verték 2-0-ra, majd nagy csatában a németeket múlták felül 2-1-re, így már az utolsó, ukránok elleni meccs eredményétől függetlenül bejutottak a legjobb négy közé. A fiatalok nagyon simán, 2-0-ra abszolválták az utolsó találkozót, így remek hangulatban készülhettek a spanyolok elleni elődöntőre.

A képen balra Orbán Laura, jobbra Kreutz Kitti
Fotó: Facebook/BDSE Nemesvámos

A torna eddigi legnehezebb meccsén az első szettet magabiztosan hozta a magyar csapat, majd a spanyol egyenlítést követően szétlövés jöhetett. Az idegek harcát a mieink bírták jobban, és 7-6-os sikerrel bekerültek a másnapi fináléba. A hollandok elleni döntő ellentétes forgatókönyv szerint alakult. Az első játékrész után a hollandok kerültek előnybe, de a második szettben fiataljaink egyenlítettek. A végjáték ismét Magyarországnak sikerült jobban, és a szétlövésben 7-4-re diadalmaskodva elhódították az Európa-bajnoki címet.

Az Európa-bajnok magyar női válogatott: Kreutz Kitti, Orbán Laura, Pelle Bettina, Bartók Dorina, Szabó Aida, Lévai Lili, Zentai Dorottya, Tóth Eszter, Czifrik Sára, Buzsáki Bodza, Czifrik Virág, Kazeem Amina. Szövetségi edző: Pinizsi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!