Alsóházi derbi

2021.09.03. 12:00

Megyei I.: Csetényben vendégeskedik a Gyulafirátót

Úrkúton és Tihanyban is érdekes meccsre van kilátás a labdarúgó megye I. hétvégi, harmadik fordulójában.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A halasztások miatt több csapat is csak egy bajnokin van túl, azonban a harmadik körben mindenki pályára lép. Lássuk a párosításokat!

Úrkút SK (1.)–Balatonalmádi SE (13.): Elsöprő lendülettel kezdte az évadot az Úrkút, amely a Devecsert 6-0-ra, a Gyulafirátótot 11-0-ra verte meg. A korábbi nagy rivális Balatonalmádi SE eddig egy meccset játszott és meglepetésre kikapott az FC Zirc vendégeként. Azaz a Balaton-partiaknak most javítaniuk kellene, de ezen a pályán nem lesz könnyű pontot szerezniük.

FC Zirc (7.)–TIAC VSE (6.): Az újonc Zirc a nyitányon szép sikert aratott az Almádi ellen, majd Péten sem nyújtott rossz teljesítményt, de pontot nem sikerült szereznie. A tapolcaiak a múlt héten szálltak küzdelembe, akkor a másik újonccal, a Szentantalfával játszottak, és magabiztosan győztek (6-1). Ha a hazaiak hozzák az első fordulóban mutatott formájukat, izgalmas küzdelem kerekedhet ki ebből a párosításból.

Tihanyi FC (3.)–Fűzfői AK (10.): A tihanyiak egy Herend elleni 10-0-s sikerrel rajtoltak, első hazai találkozójukon pedig azt a Fűzfőt fogadják, amely idén már két meglepetést is okozott. Az egyik az volt, hogy a csapat kikapott Sümegen (1-3), a második pedig az, hogy a múlt héten otthon két vállra fektette az Ajka Kristályt (1-0). Tihany­ban az utóbbi meccsen mutatott formára lesz szükség, és még az sem biztos, hogy elég a pontszerzéshez.

Ajka Kristály (8.)–Sümeg VSE (2.): Hiába kezdte sikerrel az idényt az Ajka Kristály, a Herendi PSK elleni győzelmet balatonfűzfői vereség követte. Ráadásul nem lesz könnyű javítani, mert a Sümeg lendületben van, az SVSE a FAK után a Várpalotai BSK-t is két vállra fektette, és megmutatta, hogy még idegenben is veszélyes lehet bármelyik riválisára.

Várpalotai BSK (9.)–Devecser SE (11.): A két hárompontos (A VBSK és a Devecser is a Csetényt verte meg) csapat csatája izgalmas derbit ígér. Nyílt sisakos küzdelemre lehet számítani, a felek egyaránt „őszinte” focit játszanak, azaz képesek sok gólt lőni és sokat is kapni.

Csetény (14.)–Gyulafirátót (16.): Alsóházi rangadó – mondhatjuk, mert már most látszik, hogy a csetényiek és a gyulafirátótiak – ahogyan tavaly – ezúttal is nehéz szezonnak néznek elébe. A Rátót két meccsen 20 találatot kapott, a Csetény szorosabb vereségeket szenvedett. Ezzel együtt háromesélyes a meccs, amelynek győztese fontos pontokat szerezhet.

Magyarpolány SE (5.)–Péti MTE (3.): A hazaiak egy, a vendégek két bajnoki után állnak, és mindkét oldalon pozitívak a tapasztalatok. A Magyarpolány gólzáporos sikerrel rajtolt a Gyulafirá- tót ellenében, a Péti MTE a szent­antalfai döntetlent követően hazai pályán megverte a Zircet. Izgalmas meccsre van kilátás.

Szentantalfa NVSE (12.)–Herend (15.): Megszerezné első győzelmét az újonc Szent­antalfa (egy döntetlen, egy vereség), amelynek erre ezúttal jó esélyei vannak hazai környezetben. A Herend két vereség után áll, igaz, erős csapatokkal találkozott, most kiderül, mire megy egy, a Tihanynál és a Kristálynál alacsonyabban rangsorolt együttes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!