Foci NB III.: Négy gól, egy kiállítás

Sima vereséget szenvedett a hajrá előtt emberhátrányba kerülő Balatonfüredi FC a Puskás Akadémia FC II. otthonában vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Csikós Sándort a 78. percben kiállította a játékvezető Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Puskás A. II.–BFC 4-0 (1-0)

Felcsút, 100 néző. V.: Maml Z. Puskás Akadémia FC II.: Pécsi – Fodor, Alaxai, Magasföldi (Janyickij, 67.), Nagy Z., Molnár B., Kocsis, Mayer, Faustino, Bakti (Kicsun, 75.), Papp K. Edző: Nagy Ádám.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Takács, Farkas D., Imre, Csikós, Szalai, Róth (Leidl, 75.), Burucz, Pécseli (Markó, 23.), Bartha (Tetézi, 85.), Szabó B. Edző: Borgulya István.

Kiállítva: Csikós (78., Balatonfüredi FC).

Verőfényes napsütésben próbált a sérülések és betegségek miatt tartalékos Füred az elmúlt hetek eredménytelenségén változtatni. A BFC szerette volna elhalasztani a meccset, de a hazaiak ehhez nem járultak hozzá.

Az első félidő hajrájában került hátrányba a vendégcsapat. A 43. percben Szalait a nyakánál fogva rántották le, így indult a bal oldali hazai támadás, amelynek végén Molnár Balázs (a támadó kézzel vette le a labdát) lövése – amelybe Burucz is beleért – a kapu közepébe vágódott, 1-0.

Sokáig nem esett újabb találat, aztán a 74. percben megduplázta előnyét a Puskás Akadémia. A bal oldalról jött a beadás, Bakti a megelőzte a vendégvédőket és öt méterről a kapuba fejelt, 2-0.

Csikós Sándort a 78. percben kiállította a játékvezető Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 85. percben a pálya közepén futott a hazai akció, Kocsis 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda védhetetlenül csapódott a bal felsőbe, 3-0.

A 90. percben kialakult a végeredmény, amikor a jobb oldalról élesen belőtt labdát Janyickij Erdélyit megelőzve a rövid sarokba csúsztatta, 4-0.

A játékot végig irányító hazaiak magabiztosan szerezték meg a pontokat, a gólkülönbség ugyanakkor túlzott. A Balaton-partiaknak javítaniuk kell teljesítményükön, különben túl nagy hátrányba kerülnek a téli szünetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!