Bravúr lenne a csetényiek pontszerzése Fűzfőn – esélyes a Tapolca

Izgalmas hétvégi összecsapások jönnek! A nyolc találkozóból leg­alább négynél nem tudunk biztos tippet mondani a labdarúgó megye I. soron következő, nyolcadik fordulójában.

Horváth Gábor

A címvédő tihanyiak a Zircet fogadják a játéknapon. Mindkét csapat kiváló formában van

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tihanyi FC (2.)–FC Zirc (4.): Mindkét csapat kiváló formában van. A tihanyiak hat bajnokin léptek eddig pályára ebben a szezonban, és mind a hatot megnyerték. A címvédő hazai környezetben joggal pályázhat az újabb három pontra, de a Zirc veszélyes ellen- fél lehet. Az újonc az előző négy körben győztesen hagyta el a pályát, ha tudja tartani formáját, szervezett játékkal megnehezítheti a félszigetiek dolgát.

A címvédő tihanyiak a Zircet fogadják a játéknapon. Mindkét csapat kiváló formában van
Fotó: Penovác Károly/Napló

Ajka Kristály (9.)–Magyarpolány SE (12.): Az elmúlt három fordulóban csupán egy pontot szerzett a Kristály, és a Magyarpolány sem büszkélkedhet sokkal jobb mutatóval (két vereség, egy siker). Az eddig várakozáson alul teljesítő ajkaiak nagyon motivál- tak lesznek, de a Magyarpolány is szeretne feljebb lépni a tabellán. Szoros küzdelem várható.

Sümeg VSE (6.)–Úrkút SK (1.): Lassan az ősz legnagyobb kérdése az lesz, ki tud gólt lőni az Úrkútnak. A hat győzelemmel és egy döntetlennel álló éllovas ugyanis eddig sikeresen őrizte kapuját, miközben már 35 rúgott találatnál jár. A Sümegnek nincs ilyen jó védelmi mutatója (16 ka- pott gól), viszont egyáltalán nem fut rossz szezont az együttes. Ha a hazaiak belemennek az adok-kapok stílusú futballba, abból valószínűleg nem ők jönnek ki jól, szigorúbb, pontosabb védekezéssel talán izgalmassá tehetik a találkozót.

Fűzfői AK (8.)–Csetény SE (13.): Az elmúlt hetekben látott sorminta és a hazai mérleg alapján a balatonfűzfőieknek most nyerniük kell. A Csetény ugyanakkor minden bizonnyal önbizalmat merített a Herend elleni múlt heti sikerből, amelyet két súlyos vereség után tudott elérni. Mindezzel együtt bravúr lenne a vendégek pontszerzése.

Herend PSK (16.)–Devecser SE (10.): A pont nélküli Herend azt a Devecser fogadja, amely az előző két meccsén alulmaradt. A porcelánosok otthon többször is képesek voltak megnehezíteni riválisuk dolgát, ez azonban egyik alkalommal sem vezetett eredményre. A Devecser nagyobb erőt képvisel, csak az a kérdés, tudja-e ezt érvényesíteni.

TIAC VSE (5.)–Gyulafirátót SE (15.): Az Úrkúthoz és a Tihanyhoz hasonlóan még veretlen ebben az évadban a Tapolca, amely abszolút esélyese ennek a találkozónak. A létszámhiánnyal (is) küszködő rátótiak rendre becsülettel küzdenek, ám – főképp így vendégként – maximum a tisztes helytállásban bízhatnak.

Péti MTE (3.)–Balatonalmádi SE (11.): Igen eredményesen futballozik idén a Pét, ellentétben az Almádival, amely a sima hazai sikerek után nem várt idegenbeli pofo- nokba szalad bele. A múlt héten Várpalotán maradtak alul a Balaton-partiak és a Palota gyengébb ellenfél, mint a Péti MTE. Ha az Almádi nem tud javítani vendégként mutatott formáján, most is ki fog kapni, ha igen, izgalmas összecsapást láthatnak a kilátogató nézők.

Szentantalfa NVSE (14.)– Várpalotai BSK (7.): Szervezett, jó játékot mutat az elmúlt időszakban a Várpalota, s ezt helyezése is jól példázza. A Szentantalfa az előző négy fordulóban csupán két pontot szerzett, azonban az újonc otthonában nem könnyű eredményesen szerepelni, a címvédő Tihany is megizzadt ott a múlt héten. Háromesélyes az összecsapás, amennyiben tart a szentantalfai lelkesedés és lendület, az pontot, pontokat eredményezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!