Megyei derbi Veszprémben

Megyei rangadót tartanak a labdarúgó NB III 11. fordulójában, ahol a hazai pályán több mint két éve veretlen Practical-VLS Veszprém a Perutz FC Pápa gárdáját fogadja vasárnap 15 órakor.

B. Virág Rita, Napló

A VLS és a Perutz FC rendre komoly csatákat vív egymással az NB III-ban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ellenkező előjelekkel érkezik az összecsapásra a két fél, hiszen míg a Veszprém Sopronban 1-0-s vereséget szenvedett, addig a Perutz FC nagy sikernek örülhetett, hiszen „mumusát”, az Érdet fektette két vállra (2-1).

– Nagyon bosszant a soproni fiaskó – kezdte Pető Tamás, a VLS szakvezetője. – Gyenge színvonalú mérkőzésen sikerült lehúzni magunkat az ellenfelünk szintjére és erről a mélypontról aztán nem sikerült elmozdulnunk. Tényleg nincs rá jobb szó: nevetséges gólt kaptunk, összevissza pattogott a labda, az egyik soproni sípcsonttal ért bele, aztán a menteni igyekvő kapusunk kezéről esett be a kapuba. Nevetséges jelenet volt. Sajnos nem játszottunk jól, de az első félidőben így is el kellett volna döntenünk a három pont sorsát – összegzett a tréner.

Vasárnap megyei derbi következik, amely sajátságos hangulata miatt is érdekes lehet a kilátogató szurkolóknak.

– Nehéz és kemény meccsre számítok, amely speciális találkozó, és épp emiatt minden emberi számítást, tervet sutba kell dobni. A megyei rangadók sajátsága, hogy háromesélyes, kiélezett és bármi megtörténhet. Épp ezért komolyan készültünk és minden vágyunk, hogy megőrizzük a több mint két éve tartó hazai veretlenségünket – húzta alá a mester.

A veszprémiek kerete teljes, eltiltása után ismét visszatérhet társaihoz Somogyi Richárd.

A VLS és a Perutz FC rendre komoly csatákat vív egymással az NB III-ban
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Pápán tisztában vannak a párosítás fontosságával, tudják, hogy a Veszprém elleni találkozót mindig kiemelten kezelik, a szurkolók presztízs­meccsként tekintenek rá. A Perutz az utóbbi hetekben hiába játszott jól, ez pontokban nem mutatkozott meg, aztán az Érd ellen végre megtört a jég, három ponttal gazdagodtak a pápaiak. A siker talán ad egy egészséges önbizalmat és egyfajta lökést a folytatásra, így a harmadik helyen álló VLS ellen is lehet keresni­valója a bakonyaljaiaknak.

– A BVSC, a Nagykanizsa és a MOL Fehérvár II. ellen is elégedett voltam a mutatott játékkal, helyzeteink voltak, mégis buta hibákból gólokat kaptunk és alulmaradtunk, a legutóbbi fordulóban pedig nem a legjobb formánkat mutattuk, mégis nyertünk, ilyen a futball – mondta Weit­ner Ádám, a pápaiak trénere. – Bízom benne, hogy ez a hazai győzelem adott egy plusztöltetet a játékosoknak, hiszen mindenki szeret úgy dolgozni, ha erőfeszítéseit siker koronázza. A Veszprém nagyon jól szerepel idén, mindössze a ZTE II-től és a Soprontól szenvedett vereséget, ráadásul otthon még nem talált legyőzőre, a Perutz múlt heti sikerével pedig három helyet előzött a tabellán, jelenleg 11. a Weitner-­legénység.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen még nem tudom, ki tudja vállalni a játékot és ki nem, a héten többen is hiányoztak betegség miatt – folytatta az edző. – A Veszprém egy jó csapat, egy­előre előrébb tartanak, mint mi, nem véletlenül állnak a tabella elején. A srácok jól dolgoztak a héten, ebben az osztályban senki sem verhetetlen, egy jó felkészüléssel és kellő koncentrációval a futballpályán bármi megtörténhet – bizakodott a pápai szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!