Mindkét belső védő kiesett a VLS-nél

Megfogyatkozva, de annál nagyobb elszántsággal utazik a Mol-Fehérvár II. otthonába a dobogóért harcoló VLS Veszprém a labdarúgó NB III. 18. fordulójában.

B. Virág Rita

Fehérváron is szeretnénk sok veszprémi gólörömöt látni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az előző héten a bakonyiak 4-1-es fölényes győzelmet arattak a Nagykanizsa ellen.

– Rendkívül gólra törően fociztunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, ezért az eredmény az ellenfelünkre hízelgő. Sajnálom a bekapott gólt, elkerülhető lett volna – összegzett Pető Tamás, a veszprémiek szakvezetője.

A tabella harmadik helyén álló VLS vasárnap 11 órakor a Mol-Fehérvár II. gárdájával találkozik.

Az előző héten megbomlott az eddigi rend, és az akkori tabellaelső BVSC-Zugló kikapott, így jobb gólarányának köszönhetően átvette a vezetést a Mosonmagyar­- óvár. A két 41 pontos csapatot 38 egységgel követi VLS.

A Mol-Fehérvár II. ezzel szemben a tizenkettedik pozíciót foglalja el öt győzelemmel, hét döntetlennel és öt fiaskóval.

Fehérváron is szeretnénk sok veszprémi gólörömöt látni
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A fehérváriakkal szemben mindig nehéz tervezni, hiszen az csak közvetlenül a találkozó előtt derül ki, hogy az NB I.-es keretből kik azok, akik visszajátszanak. Most én mégsem emiatt aggódom leginkább, hanem azért, mert a két belső védőm, Gulyás és Dobsa sem áll rendelkezésre – kesergett a szakvezető.

Gulyás Gergő eltiltását tölti, míg Dobsa Gergő a gyenge minőségű veszprémi pálya áldozata lett. Az egyik hétközi edzésen ugyanis egy göröngyön felpattanó labdára rálépett, és izomsérülést szenvedett.

– Nyilván már megtaláltuk azt a két játékost, akik képesek helyettesíteni kulcsembereinket. Zachán Péter lábában már jó pár mérkőzés van, szerintem rutinosan megoldja majd ezt a feladatot. Ahogy bízom a fiatal Schőnig Vincében is, aki eddig kevesebb lehetőséghez jutott, ám most itt a lehetőség számára, hogy előrelépjen és bebizonyítsa, fiatal kora dacára teher alatt is képes jól teljesíteni – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!