különleges futóverseny

2021.11.09. 09:52

Nyolcvanöt kilométer, ötven templom: Beda Szabolcs és Lubics Szilvia volt a leggyorsabb

Fifty Church Ultra néven szerveztek különleges futóversenyt, amelynek 85,5 kilométeres távja összesen 50 Balaton-felvidéki templomot érintett.

Horváth Gábor

Lubics Szilvia a félelmét is legyőzte

Forrás: a szervezők

A Balatonfüredi Atlétikai Club és a Balatoni Helyi Értékek Egyesület első alkalommal rendezte meg a különleges eseményt, amelyet Fifty Church Ultrának kereszteltek el és úgynevezett ultrafutótúraként kategorizáltak. A táv hosszú volt és nehéz (a több mint 85 kilométeres hosszhoz mintegy 1500 méter szintemelkedés párosult), ugyanakkor természeti és építészeti szépségekben egyaránt gazdag. Az útvonal, Balatonszőlősről rajtolva, keresztülhaladt a Káli-medencén és a Tihanyi-félszigeten is, összesen 50 korban és építészeti stílusban eltérő templomot érintve.

Lubics Szilvia a félelmét is legyőzte Fotó: a szervezők

Az esemény sztárindulója Lubics Szilvia volt, hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója nyert is a hölgyek között. Érdekesség, hogy kiváló sportolónak azon a területen is keresztül kellett haladnia, ahol szeptember elején, a Szőlős-kör versenyen egy autós elsodorta. Lubics Szilvia akkor kórházba került, szerencsére nem lett komolyabb baja, de fel kellett adnia a küzdelmet. Most pedig megmutatta, hogy nem csak versenyt képes nyerni, hanem a benne lévő rossz érzést, félelmet is sikeresen legyőzi, és remek idővel (7:29:11) ért célba.

A kiváló hangulatú megmérettetésen Beda Szabolcs volt a leggyorsabb (6:38:07).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában