Pekingi téli olimpia

2022.02.08. 13:18

Kónya Ádám bemutatkozott

Bemutatkozott a pekingi téli olimpián Kónya Ádám sífutó, aki a 71. helyen végzett a keddi sprintverseny selejtezőjében.

Horváth Gábor

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Veszprémi Sí Egylet sportolója – aki pályafutása második olimpiáján vesz részt - 3:09.43 perc alatt teljesítette az 1461 méteres távot, ezzel nem jutott tovább a selejtezőből.

Kónya Ádám a 71. helyen zárt, a negyeddöntőhöz az első harmincban kellett volna végezni. A 29 éves sífutó 24.4 másodperccel maradt el az első helyezett francia Lucas Chavanat-tól, és 14.99 mp-cel a 30. amerikai Luka Jagertől.

„Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam – nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó. – Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült.”

Kónya Ádám a pekingi játékok folytatásában még két számban szerepel, klasszikus stílusú 15 kilométeren (február 11., péntek) és a szabad stílusú 50 kilométeres megmérettetésen (február 19., szombat) áll még rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában