Csökkenhet a Credobus előnye

2022.03.11. 19:31

A listavezető ellen játszik rangadót a VLS Veszprém

Akár három pontot is faraghat a listavezető Mosonmagyaróvárral szemben a VLS Veszprém, amennyiben a labdarúgó NB III 25. fordulójában vasárnap legyőzi.

B. Virág Rita

Forrás: pixabay.com

A VLS Veszprém a tavaszt két döntetlennel indította, majd két győzelemmel folytatta. Legutóbb a sereghajtó Agárdot győzte le 2-0-ra. A találkozót követően Pető Tamás, a veszprémiek vezetőedzője lapunknak elmondta, megküzdöttek a három pontért, a házigazda szívósabb, keményebb ellenfél volt, mint azt a táblázaton elfoglalt helye mutatja.

Kiemelte, hogy a tavasz első tétmérkőzésein a befejezések miatt volt benne hiányérzet, azonban az Agárd ellen már két gólt szereztek és ez mindenképpen előremutató. Azt is mondta, komoly rangadó vár rájuk a 25. fordulóban, hiszen a Mosonmagyaróvár látogat hozzájuk, s erre a meccsre gyakorlatilag az agárdi találkozó lefújása után megkezdődött a felkészülés.

Az NB III-as tabellát jelenleg a Credobus Mosonmagyaróvár vezeti 60 ponttal. A mosoniak 19 győzelmet, három döntetlent és mindössze két vereséget tudnak felmutatni eddig.

Ezzel szemben a dobogó legalsó fokát elfoglaló VLS Veszprém 55 pontos, 17 sikerrel, négy iksszel és három fiaskóval. 

Ebből is kitűnik, amennyiben sikerül megszerezni a győzelmet és a három pontot, akkor a Credobus előnye két pontra csökken.

A Mosonmagyaróvár tavaszi menetelése mindenképpen figyelemre méltó: Varga László tanítványai mind a négy mérkőzésüket megnyerték, ráadásul rögvest a tavaszi nyitányon a második helyen álló BVSC-Zuglót verték 2-1-re idegenben.

A mosoniak három játékosa is már több mint tíz gólt szerzett: Debreceni András 16, Boros Gábor 15, míg Szalka Dominik 12 találatnál jár. A veszprémieknél a házi góllövőlistát Major Norbert vezeti 16 góllal, Gálfi Norbert öt találatig jutott. A VLS–Credobus bajnokit vasárnap 11-kor tartják a stadionban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!