Három gól és három pont

2022.04.03. 19:18

Magabiztos, fontos sikert aratott az FC Ajka

Öt percen belül háromszor is a kapuba talált a FC Ajka a labdarúgó NB II 30. fordulójában a Dorogi FC elleni bajnoki első félidejében. A házigazda végig szervezetten játszott, a vendégek nem tudtak újítani, így még a szépítés sem jött össze nekik. Magabiztos hazai siker született.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fontos meccs várt az ajkaiakra, akik a válogatott szünet előtti négy fordulóban nyeretlenek maradtak, és a 15. helyre csúsztak vissza a tabellán, mindössze három pontra a kiesést jelentő 18. pozíciótól. A találkozó tétje tehát az volt a hazaiak számára, hogy egy biztos sikerrel kijöjjenek a hullámvölgyből és eltávolodjanak a mezőny végétől.

A Dorog három ponttal állt jobban a játéknap előtt, mint a Veszprém megyei csapat, így a szintén nem túl jó formának örvendő vendégek sem vehették fél vállról a bajnokit.

A mérkőzés elején mindkét csapat megvillant a másik kapuja előtt, bemutatva, bátran fog futballozni, mindenképpen a három pont megszerzéséért száll ma csatába. A folytatásban az Ajka volt az aktívabb, a dorogiak elsősorban a pontrúgásokra koncentráltak és igyekeztek veszélyesek lenni, tudván ezekben a szituációkban van keresnivalójuk a hazaiakkal szemben.
Viszont a Veszprém megyeiek jól helyeztek nyomást a riválisra és végezhettek el több pontrúgást, az egyik szöglet után pedig sikerült vezetést szerezniük.

A 27. percben Szűcs tűzte kapura a labdát egy kipattanó után, Szarka Ákos beletette a lábát a játékszerbe, amely hat méterről a hálóba vágódott, 1–0.

A 30. percben a játékvezető kezezésért - Dlusztus volt a vétkes – büntetőt ítélt a hazaiknak. Gaál Bálint a kapu közepébe lőtt, 2–0.

A 32. percben a bal oldalon futott támadás, Szarka passzolt Gaálhoz, aki sarokkal továbbította a labdát, Lehoczky Roland szépen lőtte ki a hosszú alsót, 3–0.

Öt percen belül lőtt három gólt a házigazda, ez igazi hideg zuhany volt a Dorognak, amely nehezen tért magához. A félidő végén Szabó Lukas került helyzetbe, de nem jött össze a szépítés.

Nem volt könnyű dolga a vendégeknek a szünet után sem, az Ajka magabiztosan őrizte előnyét, zártan és szervezetten védekeztek Heffler Tiborék. Hiába cseréltek hármat a dorogiak, nem tudtak a hazai kapu elé kerülni, miközben az Ajkának volt lehetősége a 4-0-hoz.

A 65. percben Szarka birkózott eredményesen a védők között, középre adott, Tóth Gergely remek helyzetből lőhetett, a dorogiak a gólvonalról mentettek.

A hajrá nem hozott túl sok izgalmat, továbbra is inkább a hazai találat volt esélyesebb, mint a szépítés. Igaz, a vendégek a végén még lőttek egy kapufát, Szedlár került helyzetbe, de ez volt a maximum tőlük a mai meccsen. Az ajkai lehetőségek is kimaradtak, így maradt a 3-0-ás, biztos hazai siker. 

Kis Károly: – Sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekből három gólt tudtunk lőni. Teljesen megérdemelten nyertünk és nem forgott veszélyben a győzelmünk. Igazi csapatként funkcionáltunk, most végre berúgtuk a helyzeteket és ez meghozta a várva várt eredményt.

Fenyvesi László: – A mérkőzés elején volt egy nagy helyzetünk, amit nem tudtunk értékesíteni. A szél a hazaiaknak kedvezett, akik egy megpattanó lövésből vezetést szereztek, aztán hirtelen kaptunk két újabb gólt. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, de képtelenek voltunk értékesíteni a lehetőségeket, az első félidei rövidzárlat sajnos megpecsételte a sorsunkat.

 

FC Ajka-Dorogi FC 3-0 (3-0) Ajka, 300 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Csemer – Tajthy (Görgényi, 89.) – Csizmadia, Lehoczky (Doncsecz, 73.), Tóth G., Gaál (Dragóner, 86.) – Szarka (Kenderes, 73.). Edző: Kis Károly. Dorogi FC: Tulipán – Nyíri, Dlusztus, Izing (Keresztes, 69.), Papp M. – Lőrincz (Nagyházi, 60.) – Oldal (Rácz, 60.), Szerencsi, Hajdú (Pohner, 87.), Szedlár – Szabó L. (Girsik, 60.). Edző: Fenyvesi László.

Címkék#foci#nbII

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában