Bravó, kis Veszprém!

2022.04.02. 19:47

Nagy lépés a bennmaradás felé

Közvetlen riválisát, az Eger gárdáját győzte le a Fejér-B.Á.L. Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, így nagy lépést tett a bennmaradás felé Éles József alakulata.

B. Virág Rita

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Eger 32-27 (17-12)

Veszprém, 500 néző. V.:  Bíró, Kis. Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély – TÓTH P. 7, Széles 1, BUGYÁKI, VAJDA 5, Éles B. 5, HÁRI 6 (2). Csere: Miklós (kapus), Somogyi 2, Szmetán P. 2, Kurucz 1, Fazekas 1, Kristóf, Seregi, Tóth M., Tóth J. 2, Edző: Éles József.

SBS Eger: Balogh – Lezák 2, PULAY 11 (4), Tóth R., Machac 2, ESTEKI 6, Molnár B. 3. Csere: Seprős (kapus), Kiss G., Tóvizi 1, Kovács M., Szepesi, Gavidia, Lakosy, Száva, Bernatonis 2. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

A bennmaradás szempontjából roppant fontos találkozót vívott a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely közvetlen riválisát, az Eger gárdáját fogadta.

Az első percekben még szorosan alakult az állás (3-2), azonban a Veszprém Borbély remek védéseire alapozva fokozatosan elhúzott. A nagy tempót diktáló hazaiak a 8. percben 5-3-ra vezettek, s bár még ekkor szépített az Eger, ezt követően a villámléptű Tóth Péter indításgóljaival előbb 8-4-re, majd 11-5-re elléptek.

Borbély hétméterest védett, majd kiállítást kapott az Eger, de a vendégek emberhátrányból is szépítettek (11-7).

A nagy rohanásban mindkét oldalon sok volt a hiba, eladott labdák tarkították a játékot, így most akadozott a gólszerzés (21. perc: 12-8). Éles József kért időt, hogy szusszanjanak tanítványai és rendezze a sorokat.

Az egriek nem adták olcsón a bőrüket, többször felzárkóztak három gólra (12-9, 14-11). A játékrész hajrájában azonban ismét a hazaiak pillanatai következtek, a két szélső, Szmetán Péter és Hári Levente találataival 16-11-re alakult az állás a 29. perchez érve. Pulay neve mellé újabb gólt véstünk be, majd Hári időn túli hetesével 17-12-vel zárult a félidő.

Óriási lelkesedéssel vetette magát a csatába a „kis Veszprém” a szünet után: zsinórban három gólt szerzett a házigazda, így az egriek 20-12-es állásnál időt kértek a 33. percben.

Visszatérve a pályára Fazekas Gergő egyedül törhetett kapura, ám Balogh hatalmas bravúrral védett, a túloldalon Lezák megszerezte csapata első találatát a második felvonásban (20-13). Aztán Szmetán Péter roboghatott, majd ismét Lezák talált be (21-14). Borbély is hozzátett csapata nagyszerű teljesítményéhez, az indítás végén Tóth Péter volt eredményes (37. perc: 22-14).

Tóth Péter már a hetedik góljánál tartott, hibátlanul használta ki helyzeteit, nem csoda, hogy Balogh kapus helyére Seprős érkezett a vendégeknél.

Újabb Tóth Péter-gólok következtek, 24-15-re alakult az állás, aztán Pulay és Tóvízi szépített. A hajrához közeledve Éles József elérkezettnek látta az időt, hogy egy utolsó megbeszélést tartson.

A veszprémiek ügyesen tartották a különbséget, és bár a védekezésben akadtak kisebb hibák, amiket az egriek igyekeztek kihasználni, alapvetően az történt a pályán, amit a házigazdák elképzeltek (27-19).

Bernatonis találata vezette fel az utolsó tíz percet. Az Eger hősiesen küzdött, a bakonyiak viszont túlságosan megnyugodtak, az eddig magabiztos védelem egyre többször kihagyott, elöl pedig kimaradtak a lehetőségek, így aztán hat gólra csökkent a differencia (56. perc: 29-23).

Somogyi gólja jókor érkezett, de szerencsére gyorsan fogyott az idő, s az utolsó perc 32-26-os állásról vette kezdetét. Esteki szerzett labdát, üres kapus találatával zárkózott közelebb a Heves megyei gárda. A hátralévő fél percben más esemény nem történt, így 32-27-vel ért véget az összecsapás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában