A harmadik felvonás jön

2022.06.03. 07:00

A DEAC-ot egy siker választja el a bronzéremtől a futsal NB I.-ben

A harmadik mérkőzést rendezik ma a futsal NB I. Veszprém–DEAC párharcában, amely a bronzéremről hivatott dönteni. Ha a debreceniek nyernek a királynék városában, akkor megszerzik a bajnokság harmadik helyét.

Horváth Gábor

Rutai Balázséknak nyerniük kell, ha versenyben akarnak maradni a harmadik helyért Fotó: Pesthy Márton/Napló

Két kör után nehéz helyzetbe került a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a bronzpárharcban előbb otthon, majd idegenben is kikapott a Debreceni EAC együttesétől. A hajdúságiakat így már csak egy siker választja el az éremtől, a helyosztó az egyik fél harmadik győzelméig tart. A harmadik összecsapást Veszprémben rendezik, pénteken 18.30-kor indul a küzdelem a Március 15. úti sportcsarnokban. 
A bakonyiak dupla veresége meglepetés volt, hiszen Tatai Józsefék az alapszakaszban és a rájátszásban is magabiztosan fektették két vállra a DEAC-ot, sorrendben 6-4-re, 9-3-ra, 8-3-ra és 6-3-ra nyertek riválisuk ellen. 
Ráadásul korábban sem volt sok keresnivalója a Debrecennek a Veszprémmel szemben, tavaly is ez a két csapat játszott a bronzéremért, amelyet a bakonyiak könnyedén gyűjtöttek be. 
Idén viszont más a helyzet. Fehér Zsolt legénysége elfáradt a szezon végére, ez annak is köszönhető, hogy a sérülések és az ebből adódó létszámgondok miatt nem igazán tudja forgatni együttesét a szakember. 
A párharc nyitányán, múlt pénteken hiába vezetett már 3-1-re a Balaton Bútor FC, a DEAC vendégként is fordítani tudott, 3-5. 
A hétfőn rendezett debreceni második mérkőzés hatalmas csatát hozott. Eleinte úgy tűnt, hogy a hajdúságiak átrobognak ellenfelükön, hat perccel a vége előtt 4-0 állt az eredményjelzőn. Innen azonban felállt a Veszprém, amely hatalmas energiákat mozgósítva lefaragta hátrányát és az utolsó másodpercben egyenlített. A ráadás DEAC-góllal kezdődött, erre Everton válaszolt, az utolsó percben azonban a hazaiak brazilja, Thiago döntötte el a meccset, 6-5. 

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában