Könnyedén nyert a spanyol együttes

2022.10.25. 19:05

Végig a Granollers vezetett a Veszprém Arénában

Ötgólos vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE kedden a Veszprém Arénában, a férfi kézilabda Európa Ligában.

Horváth Gábor

A fiatal Szmetán Máté jól teljesített, hibátlanul lőtt, négy találatig jutott

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE–Granollers 25-30 (12-15)
Veszprém Aréna, 500 néző. V.: Boricsics, Markovics (szerbek). Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Kemény 1, Szretenovics 5, Bóka 3, Szmetán M. 4 (2),  Németh B., Gostovics 3, Szöllősi B. 2 (1), Dénes, Malinovic 1, Hornyák P. 4, Szűcs B. 1, Vajda 1,  Varga. Edző: György László. Fraikin BM. Granollers: Luan da Rosa (kapus), Valera Rovira 14 (6), Garcia Robledo 6, Yusuf 4, Martínez Bages 3, Gurri 1, Romero 1, Rey 1, Torriani, Amigo Boada, Roca Rodríguez. Edző: Antonio Rama Garcia.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6.
Hazai pályán, egészen pontosan a Veszprém Arénában kezdte az Európa Liga 2022/2023-as szezonjának csoportkörét a Balatonfüredi KSE, amely a C jelű hatosban a spanyol Granollers ellen nyitott.
Méghozzá nem túl jól, legalábbis az első percek a vendégeké voltak, a Granollers egy 5-0-s rohanással rajtolt, az első füredi találatra majdnem hét percet kellett várni, 1-5.
A folytatásban igyekezett feljebb zárkózni a BKSE, Bóka a 16. percben 6-9-re alakította az állást. A válogatott szélső eredményesen játszott, ahogyan a másik oldalon Hornyák is, ennek ellenére megint sikerült ötre hizlalnia a különbséget a Granollersnek, 8-13. Szretenovics és Vajda talált a kapuba, ismét beleerősített a Füred, az első félidő után is vezetett a spanyol csapat, de mindenképpen biztató volt, hogy csak hárommal.
A második játékrész elején Szöllősi hetesét védte Luan de Rosa, aki Bóka próbálkozását is hárítani tudta nem sokkal később. Ismét ötre nőtt a hazaiak hátránya, 12-17.

Sőt, nem sokkal később még inkább lemaradt ellenfelétől a Füred, amelynek nem volt elég pontos a támadójátéka, a védekezése pedig nem állt össze. A Granollers ekkor könnyedén szerezte találatait, a 40. percben 15-23 állt az eredményjelzőn. Olykor megvillant a BKSE, például Hornyák szerzett szép csel után gólt, máskor Andó mutatott be bravúrt a kapuban, azonban ezzel még nem tudta szorossá tenni a találkozót György László együttese.
Az 50. percben 27-19-re vezettek a spanyolok. A hazaiaknál Szmetán Máté mutatott szép dolgokat támadásban. A hajrában Andó jól védett, és egy Kemény-góllal zárult a mérkőzés. Ettől függetlenül kézben tartotta a meccset a Granollers, és magabiztosan gyűjtötte be a pontokat.
A balatonfürediek legközelebb, jövő kedden a  horvát RK Nexe otthonában szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában