NB I/B: Háromból egy

2022.11.29. 09:36

Csak a BFKA-Balatonfüred tudott diadalmaskodni

A KK Ajka a Vecsés, a BFKA-Veszprém a Békés otthonában maradt alul, a BFKA-Balatonfüred pedig ötgólos sikert aratott a Tatai AC ellen a kézilabda NB I/B 12. fordulójában.

Balogh Dávid

A fürediek jó játékkal verték a Tatai AC csapatát Fotó: Nagy Lajos/Napló

Vecsés SE–KK Ajka 27-22 (12-10)

Üllő, 120 néző. V.: Hajdu, Halász. KK Ajka: Konyicsák, Baracskai, Oláh (kapusok), John 1, Dobos, Jávor 2, Tóth 1, Gyene 3 (1), Nagy 3, Buri, Perczel 6, Ernei, Breuer, Bonyhádi 6, Zsáki. Edző: Tréki Tamás

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1. 

A csapatok rendkívül fegyelmezett védekezéssel kezdték a mérkőzést, a kapusok is jó formában védtek, így tizenhárom perc után 3-3-as állás szerepelt a táblán. A csapatok fej fej mellett haladtak egészen a félidő hajrájáig, ekkor a hazaiak négy góllal megléptek, amiből a vendégeknek kettőt sikerült lefaragniuk a szünet előtt. A térfélcsere után gyorsan kiegyenlített az ajkai csapat, majd Perczel és Bonyhádi góljaival tartotta a lépést a vendéglátókkal szemben (16-15). Ezután rákapcsoltak a hazaiak, kihasználták a vendégek hibáit, és 8-3-as szériát produkálva megnyugtató előnyre tettek szert (24-18). Tréki mester azonnal időt kért, ami után sikerült közelebb zárkózniuk a zöld mezeseknek, de a vecsésiek rutinosan megőrizték biztos előnyüket, és a lefújás után jogosan ünnepelték győzelmüket.

Békési FKC–BFKA-Veszprém 28-23 (15-12)

Békés, 250 néző. V.: Sándor, Szabó. BFKA-Veszprém: Mikler K., Tóth M. (kapusok), Jajic 1, Horváth 1, Czabula 3 (2), Szabó T. 2, Almásy 8, Janowszky 1, Nagy, Tóth I. 1, Pintér 1, Végh, Bőti 1, Majczán 2, Balogh 1, Bene 2. Edző: Dinko Dankovic

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

A találkozón jobban rajtolt a házigazda, a 7. percben már 5-0 szerepelt az eredményjelzőn. A folytatásban sikerült felzárkózniuk a veszprémi játékosoknak, majd a 15. percben egalizáltak Dinko Dankovic tanítványai. A békésiek a félidő hátralévő részében újra magukhoz ragadták a vezetést, és végül háromtalálatos előnnyel vonulhattak le a félidő végén, 15-12. A második játékrészben végig kontrollálni tudta a játékot a hazai csapat, és állandósította négy-öt gólos előnyét. A hajrában még sikerült elhúzniuk a békésieknek hét találattal, azonban az utolsó percekben kozmetikázott az eredményen a BFKA-Veszprém. 

BFKA-Balatonfüred–Tatai AC 27-22 (13-13)

Balatonfüred. V.: Fibec, Herbák. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Kovács 1, Fadhle 2, Szmetán 7 (1), Mellák 1, Valler 3, Vári 3 (1), Klucsik 1, Bódi, Boldoczki, Orbán, Tóth A., Tősér, Tóth L. 5, Határ 4. Edző: Kis Ákos. 

Kiállítások: 2, ill 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4. 

A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok. A 18. percben 6-6 volt az állás. A félidő előtt öt perccel a hazaiak megléptek a Tatától két góllal, azonban a vendégek hamar ledolgozták a hátrányukat, és 13-13-as eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek. A második félidő elején jobban kezdett a vendégcsapat, és két góllal elhúztak a Balaton-partiaktól. Kis Ákos együttese nem tétlenkedett, és hamar egyenlített, majd pedig a vezetést is megszerezte. A hajrában a füredi együttes játszott pontosabban, kézben tartva a mérkőzést egészen a végső dudaszóig.

Az állás: 1. Eger 20 pont, …5. BFKA-Veszprém 15, …13. BFKA-Balatonfüred 9, …15. KK Ajka 5. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában