Megsérült az egyiptomi átlövő

2022.12.08. 20:43

Veszprém: 10, Nenadics 9!

Szemernyi esélye sem volt a lengyel Plocknak a Telekom Veszprém vendégeként csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligájában. A játékosok közül Petar Nenadics volt a legeredményesebb, megelőzve a hírek szerint a nyáron a helyére érkező orosz balátlövőt.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Marton/Napló

Telekom-Plock 32-22 (17-9)

Veszprém Aréna, 5068 néző. V.: Jorum, Kleven (norvégok). Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupau 1, J. Omar 2, NENADICS 9 (1), NILSSON 5, ED-DERA 4, Elísson 1. Csere: Cupara (kapus), SIPOS, Ligetvári, PESMALBEK 3, Mahé 1, GASPER MARGUC 3, STRLEK 3. Edző: Momir Ilics.

Orlen Wisla Plock: Jastrzebski – Perez Arce 1, Piroch 2, Susnja, Terzic, Lucin 3, Krajewski 1. Csere: Witkowski (kapus), Zsitnyikov 2, KOSZOROTOV 7, SERDIO GUNTIN 3, Sarmiento, Dawydzik, Daszek 2 (2), Yasuhira 1, Sroczyk. Edző: Xavier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 20 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

A korábbi veszprémi edző és magyar szövetségi kapitány, Xavier Sabate csapata látogatott csütörtökön a bakonyi megyeszékhelyre. A Plockban nemcsak Sabate volt régi ismerős, a játékosok között ott volt a bakonyiak korábbi kedvence, Mirsad Terzic is, illetve a nemrég Lengyelországba szerződött exszegedi Dimitrij Zsitnyikov.

Érdekes volt Szergej Koszorotov személye, a lengyelek orosz balátlövőjét összeboronálták a Telekom Veszprémmel, a 23 éves játékos sajtóhírek szerint jövő nyáron költözik Magyarországra.

Sabate, Terzic komoly üdvrivalgást, Koszorotov nagy tapsot, Zsitnyikov szórványos füttyöt kapott a közönségtől.

A hazaiaknál a sérült Rasmus Lauge és Ilic Zoran maradt ki a keretből, a vendégeknél még nem lehetett ott a rehabilitációt végző Fazekas Gergő. A fiatal irányító a bakonyiak játékosa, kölcsönben szerepel Lengyelországban, ám nyáron komolyabb sérülést szedett össze.

Remek hangulatban indult a meccs, a hazaiak a vendégeket, a maroknyi, de igen lelkes lengyel szurkolóhad a magyarokat éltette.

A bakonyiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, kétszer egyenlített a Plock, de aztán a Veszprém büntette az ellenfél hibáit, 5-2.

Jastrzebski két Nilsson-lövést is megfogott, azonban ez nem lassította le a házigazdát, 7-3 után Sabate időt kért.

Corrales is védett, társai pedig robogtak, Nenadics és ed-Dera is nagyon lendületesen/eredményesen kézilabdázott.

Nem tudott felzárkózni a Plock, ebben olyan hibák játszottak közre, mint Zsitnyikov a középkezdés akadályázásért kapott két perces kiállítása, vagy Lucin elpuskázott büntetője. A 15. percben már 11-4-re vezetett a Telekom.

Továbbra is sok volt a lengyel hiba támadásban, szigorúan és jól védekezett a Veszprém, a Plock elég tanácstalannak, vezér nélkülinek tűnt. Már nyolc gólos volt a vendégek hátránya (12-4), amikor Sabate újra letette az időkérést jelző táblát a zsűriasztalra.

Ez némileg helyretette Terzicéket, akik háromszor voltak eredményesek zsinórban, 12-7.

Ilics is időt kért, jött is három bakonyi gól válaszként, gyorsan visszaállt a a játék képe, nagy fölényben volt a házigazda.

Mindössze kilenc gólt (!) engedélyezett a vendégeknek az első 30 percben a Veszprém, amely védekezésben kiválót nyújtott és támadásban sem sok hibája volt. Ennek köszönhetően eléggé egyoldalú első félidőt láthatott a közönség, amely persze ezt egyáltalán nem bánta.

Fordulás után gyorsan tízre hízott a különbség, 33. perc: 20-10. A Telekom színezni is tudta a játékot, Nenadics passzából ed-Dera lőtt kínai figurás gólt. Ekkor a Plock is megtalálta a kapuhoz vezető utat, ám a bakonyiak szinte minden támadásukból eredményesek voltak, így felzárkózásról szó sem lehetett.

A folytatásban jött néhány támadásbeli hiba a hazaiknál, Ilics mérgesen kért időt, pedig továbbra is megnyugtató, 23-16 volt az állás. Még eggyel, mínusz hatra jöttek fel a lengyelek, ráadásul Jahja Omart is elveszítette a Telekom, az egyiptomi lába sérült, úgy kellett az öltözőbe támogatni.

Nilsson pontos lövése vetett véget a rossz hazai sorozatnak, majd Mahé volt eredményes, 25-17.

Nem sok minden valósult meg a Plock elképzeléseiből, bár akadtak felvillanásaik – például Koszorotov kettős emberhátrányban lőtt gólja -, szinte maradéktalanul a bakonyiak akarata érvényesült.

Nenadics már nyolc találatnál (és számos gólpassznál) járt, megmutatva, hogy ismét remek formának örvend, az 54. percben 29-21 volt az állás.

Kilencre nőtt a hazai előny, majd az utolsó percben ismét két számjegyűvé tette a különbséget a Veszprém.

Könnyed hazai siker született, aggodalomra ad viszont okot Jahja Omar sérülése. A bakonyiakra még egy BL-meccs vár ebben az évben az A csoportban, a csapat jövő héten a Dinamo Bucuresti vendége lesz.

Momir Ilics: – Gratulálok a játékosaimnak, kitűnően kézilabdáztak. A zágrábi vereség után nagyot javultunk. Elégedett voltam a védekezéssel és a gyors támadásokkal. A második félidőben volt néhány perc, amikor nem játszottunk jól, de a hajrában megint sikerült jó teljesítményt nyújtanunk. Bízom benne, hogy Jahja Omar rendben lesz, és nem komoly a sérülése.
Xavier Sabate: – A hazaiak gyorsan nagyobb előnybe kerültek, könnyű gólokat lőttek. A védekezésünkkel összességében elégedett voltam, a támadással nem, túl sokat hibáztunk. A második félidőben sikerült csökkentenünk a különbséget, de 10 két perces kiállítást kaptunk, így nem volt könnyű dolgunk egy ilyen remek ellenfél otthonában. Fontos meccsek állnak előttünk, igyekszünk javítani és felkészülni. Nagy öröm, érzelmes volt öt év után visszatérnem Veszprémbe.

Petar Nenadics: – Végig jól kontrolláltuk a meccset, csak a második félidőben volt egy rövid időszak, amikor nem koncentráltunk eléggé. Összességében elégedettek lehetünk, jól reagáltunk a zágrábi vereségre. Megyünk tovább, vannak még feladataink, további győzelmeket kell aratnunk.

Marcel Sroczyk: – Igyekeztünk a legjobb arcunkat mutatni, de ez nem jött össze. Sok mindenben kell javulnunk, hiszen fontos meccsek várnak ránk a hazai bajnokságban a Kielce és a Bajnokok Ligájában a Zagreb ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában