Zárul a BL csoportköre

2023.02.28. 11:06

Bravúr kellene a veszprémiektől

A csoportkör zárásán a hatos papíron legerősebb csapatának otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém.

Horváth Gábor

Tavaly szeptemberben a bakonyiak (Ilic Zorán) a párizsiak fölé emelkedtek

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az A jelű csoport második helyéért küzd a Telekom Veszprém az utolsó fordulóban a Paris Saint-Germain otthonában. Az összecsapás szerdán 20.45-kor kezdődik.

Az első két hely értékes a Bajnokok Ligája csoportkörében, hiszen a kiírás szerint az ezekben a pozíciókban végzett csapatoknak nem kell pályára lépniük az egyenes kieséses szakasz nyitányán. Azaz automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek. A bakonyiaknak nem a saját kezükben van a sorsuk, a GOG és a Magdeburg elleni vereségeket követően lecsúsztak a második helyről, harmadikként várják a záró fordulót.

A Veszprém és a második Magdeburg egyaránt 18 ponttal rendelkezik, a magyar csapat akkor tud előzni, ha az utolsó körben több pontot szerez, mint a hazai pályán a Dinamo Bucuresti ellen játszó német alakulat.

A Paris SG már biztos első, így számára nagyobb tét nélküli a szerdai összecsapás. A Telekomnak viszont több szempontból is fontos a jó szereplés, először is – ahogy említettük – egy esetleges előzés alapját jelentheti, másodsorban bizonyítási lehetőség arra, hogy a csapat formája előremutató.

A veszprémiek a múlt héten két sikert arattak, 32-30 arányban jobbnak bizonyultak a Portónál a BL-ben, majd szombaton magabiztosan fektették két vállra (40-30) idegenben a Ferencvárost az NB I-ben.

- A Párizs Európa egyik legjobb csapata. Minden poszton világklasszis játékosaik vannak. Kemény mérkőzés lesz, remek hangulattal. Számunkra nagyon fontos, hogy nyerjünk a PSG ellen, és közvetlenül a negyeddöntőbe jussunk. Ők extra nyomás nélkül fognak játszani – nyilatkozta a klubja internetes oldalán megjelent beharangozóban Mikita Vajlupau. A fehérorosz szélső kiemelte még, az egész meccsen végig nagyon kell koncentrálniuk védekezésben és támadásban egyaránt. Száztíz százalékos teljesítményre lesz szükségük, a utolsó másodpercig küzdenünk kell.

Az első fordulóban, tavaly szeptemberben ezt sikeresen megtették, és jó játékkal felülmúlták a franciákat, az a mérkőzés 36-34-re végződött a Veszprém Arénában. A bakonyiak korábban ráadásul már bemutatták, hogy Párizsban is képesek a bravúrra.

Az A csoport állása: 1. PSG 22 pont, 2. Magdeburg 18, 3. Veszprém 18, 4. GOG 13, 5. Bucuresti 13, 6. PPD Zagreb 8, 7. Plock 7, 8. Porto 5.

Az utolsó forduló programja, szerdai, 20.45: PSG-Veszprém, GOG-Zagreb. Csütörtök, 20.45: Porto-Plock, Magdeburg-Bucuresti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában