NB III.

2023.02.26. 19:23

Értékes győzelmet szerzett a Balatonfüred

A labdarúgó NB III. nyugati csoportjának 23. fordulójában hazai pályán fogadta a Balatonfüredi FC a Gyirmót FC Győr II csapatát és begyűjtötte a győzelemért járó pontokat.

Napló

Forrás: illusztráció

Hideg, borongós télies időben kezdődött a mérkőzés, mely nagy téttel bírt mindkét csapat számára. A hazaiak az összecsapás előtt a tabella 13. helyén álltak, kettő ponttal megelőzve a vendégeket és egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhettek a középmezőnyhöz.

A mérkőzés első negyedórájában – meglepetésre - a vendégcsapat lépett fel kezdeményezően, szinte végig uralták a középpályát és a párharcokból is rendre győztesen kerültek ki. A hazaiak támadógépezete csikorgott, a játékot rengetek pontatlan átadás jellemezte és próbálkozásaik egyáltalán nem jelentettek veszélyt a vendégek kapujára.

Az első játékrész 20. percétől aztán magára talált a Füred és már több helyzetet is sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. A hazai fölényt jelezte, hogy Szabó Bence sorozatban végezte el a sarokrúgásokat, amelyeket csak nagy üggyel-bajjal tudott tisztázni a vendégvédelem. Érett a hazaiak vezető találata, ennek ellenére a 42. percben váratlanul majdnem megszerezték a vezetést a vendégek, jobboldali támadás végén a kiugró Rátonyi lapos lövését hatalmas bravúrral védte Erdélyi kapus.

A második félidőben továbbra is a Balatonfüred irányította a játékot, majd a széllel támogatott Gyirmót fokozatosan átvette az irányítást és a küzdelem átkerült a hazaiak térfelére, amelynek a 60. percben meg lett az eredménye. Jobb oldalról végeztek el szögletrúgást a vendéget és a középen egyedül hagyott Lányi 7 méterről a hazai kapu jobb oldalába fejelt, 0-1. Nemsokáig örülhettek a vezetésnek a vendégek, ugyanis első védelmi megingásukból sikerült a BFC-nek az egyenlítést: a 63. percben Róttal szemben szabálytalankodtak a vendégek és Szabó Bence mintegy 30 méteres jobboldali szabadrúgását a jó ütemben érkező Pécseli Szilárd fejelte 8 méterről a gyirmóti kapu jobb oldalába, 1-1. A 71. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Barta Roland harcosan szerzett labdát a vendég térfél közepén, amelyet Szabó Bence elé tálalt, aki 14mről higgadtan lőtt a vendégek kapujába, 2:1!

Innentől kezdve a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, míg az hazaiak elsősorban az eredmény tartására és gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A mérkőzés utolsó negyedórájában a Gyirmót főleg pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, amely próbálkozásaikat a hazai védelem Erdélyi kapus vezérletével magabiztosan hárította és így egy küzdelmes mérkőzésen, nem túl sok helyzettel sikerült a Balatonfürednek otthon tartani a három pontot.

Összegezve: a helyzeteit értékesítő BFC megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a mezőnyben szervezetten játszó, de a kapu előtt elbizonytalanodó vendégekkel szemben.

Balatonfüredi FC–Gyirmót FC Győr II 2-1 (0-0)

Balatonfüred, v.: Gál.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas D., Szalai, Sárossy (Tóth 68.), Szabó Bence I, Róth (Zsiga 68.), Lasz (Csikós 88.), Pécseli, Bartha (Szabó G. 92.), Szabó Bence II, Géringer. Vezetőedző: Borgulya István.

Gyirmót FC Győr II: Kecskés – Görcs, Wágenhoffer, Lányi, Helembai (Babayagit 57.), Lázár, Tarsoly (Szűcs 83.), Bagó, Nagy K., Ominger, Rátonyi (Dán 74.). Vezetőedző: Ördög József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában