Murvás futam vár a versenyzőkre

2023.03.28. 15:34

Tesztelni jövünk a Székesfehérvár Rallyera

Tehetséges újoncokban sem lesz hiány az idénynyitó megmérettetésen. Herczig Patrik neve már ismerősen csenghet, édesapja nyomdokain haladva egyre több versenyen indul és teszi le a névjegyét. A Székesfehérvár Rallyera tesztelni jön, hiszen a 2023-as esztendőben az Európa-bajnoki futamokon áll rajthoz.

NA

A Herczig Patrik–Varga Kristóf (Peugeot 208 Rally4) duó a várpalotai és a kis lőtéri gyorsaságikat nagyon kedveli

Forrás: Laroco MSC

Április első hétvégéjén egy nem akármilyen versennyel, egy murvás futammal, a Székesfehérvár Rallyeval veszi kezdetét az Országos Rallyebajnokság. Készen álltok?

– Nagyon örülök neki, hogy végre két murvás verseny is lesz itthon, igaz, ez minket nem fog érinteni. Idén az Európa-bajnokságon, junior kategóriában fogunk indulni. A Fehérvár Rallyet tesztnek szánjuk, azért indulunk, hogy felkészüljünk az év többi versenyére, ezért a Peugeot Kupában sem neveztünk.

Milyen autóban láthatunk 2023-ban?

– Egy Peugeot 208 Rally4-essel megyünk, már az új dekorunk is elkészült, ez a design a hét folyamán az autóra is rákerül. Ma megjelent a nevezési lista, ahogy láttam, elég jó kis mezőnyünk lesz! Több Peugeot, Ford is van, és sok Rally4-es, ha jól számoltam, 14-en leszünk, aminek kifejezetten örülök.

Ebben a jó kis mezőnyben mi lehet számotokra az elvárás?

– Eredményt nem szeretnék előrevetíteni, tesztversenynek szánjuk. Mivel Hankook gumival kell versenyeznünk az Eb-n, ezzel szeretnénk megismerkedni, eddig csak Pirellivel és tavaly Michelinnel mentünk. Szóval ezekkel az abroncsokkal szeretnénk megismerkedni, hozzászokni az új autóhoz, mert a tavalyi Mikulás Rallyen mentünk csak vele. A teljes teszteléssel és az autó beállításaival fogunk foglalkozni egész hétvégén. És persze az a cél, hogy kicsit visszarázódjunk a versenyzésbe, mégiscsak régen, tavaly decemberben ültünk versenyautóban, épp ugyanitt.

Mit szólsz a kiírásban szereplő pályákhoz?

– Nagyon örülök, hogy lesz két új pálya, ahogy én hallottam, ezekről láttam már videókat is. Klassz és végre új pályák, ami minden szempontból jó, mert van változatosság. A régiek közül azonban a várpalotai és a kis lőtéri gyorsaságikat nagyon szeretem, örülök nekik és várom, hogy újra mehessünk rajtuk. A 2023-as idényben a terveinkben csak ez az egy verseny szerepel itthon, de szokás szerint a Mikulás Rallyen is szeretnénk indulni az év végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában