Extrém sport

2023.06.18. 19:24

Látványos verseny helyszíne volt a belváros

Az ország legjobb freestyle görkorcsolyázói, és BMX-esei álltak rajthoz a Kossuth utcán erre a célra létrehozott ideiglenes extrém sport pályán.

Balogh Dávid

Komoly egyensúly érzék kell ehhez a sporthoz

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hamar megragadta a tekinteteket a levegőben bemutatott trükkök két, avagy nyolc keréken. A délelőtti órákban még ismerkedtek a pályával a versenyzők, akik között akadt olyan is, aki egy nappal korábban a horvátországi Eszéken szervezett freestyle görkorcsolya Európa bajnokságon volt résztvevő. Az időjárásra nem lehetett panaszuk a sportolóknak, kellemes nyári időben, küzdhettek meg egymással a jobb helyezésért.

A bemelegítés után a görkorcsolyázók kezdték meg a versenyt, húsz percük volt bebizonyítaniuk a két pontozó zsűrinek, hogy ők tudják a legnehezebb és legszebb trükköket kivitelezni minél jobban. Az idő és energia fogytával számos versenyző mérte el magát és esett el, de a védőfelszerelésnek köszönhetően nem történt komoly sérülés. A görkorisok után érkeztek a BMX-esek, akik szintén látványos „show”-val rukkoltak elő. Néhány trükk már-már a fizika törvényeit hazudtolta meg.

Az ideiglenes pálya tökéletesnek bizonyult, az ugratókat, rámpákat és korlátokat az extrém sportolók szinte minden trükkhöz igénybe vették, és sokkolták a látvánnyal a nézőket. A helyszíntől nem messze kerékpárosok tartottak bemutatót dobogók, illetve bóják segítségével, illetve a Posta előtti téren gyermekek rollerezhettek szabadon, önfeledten. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!