Labdarúgó Eb-selejtező

2023.10.14. 10:20

Jön az év meccse! A veszprémiek büszkesége helyettesítheti Willi Orbánt +videó

Magyarország-Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt játszanak október 14-én a Puskás Arénában. Óriási az érdeklődés, fantasztikus hangulat várja majd a csapatokat. A találkozó mindkét válogatottnak nagyon fontos, a magyarok gondjait egy veszprémi nevelésű futballista, Lang Ádám oldhatja meg.

Horváth Gábor

Lang Ádám a belgrádi odavágón gólpasszt adott. Ma a visszavágón bizonyíthat a magyar válogatottban a szerbek ellen a Puskás Arénában rendezendő Eb-selejtezőn

Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség/Facebook

A magyar labdarúgó-válogatott úgy vezeti Eb-selejtezős csoportját, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a riválisok. A mieink eddig 10 pontot szereztek, három siker mellett egyszer döntetlent játszottak és még veretlenek a sorozatban. A szintén 10 pontos Szerbia ellen léptünk pályára legutóbb, s sikerült 2-1 arányban nyernünk. A második gólunkat az a Willi Orbán szerezte, aki most sérülés miatt nem léphet pályára. A szerbeknél is vannak hiányzók, de déli szomszédunk mindenképpen szeretne visszavágni a szeptember eleji vereségért.

A szombat este 20.45-kor rendezendő összecsapás egyik fő kérdése az, hogyan boldogul Marco Rossi csapata az alapembernek számító Willi Orbán nélkül. Erről a meccs előtti sajtótájékoztatón Dibusz Dénest, a mieink kapusát is megkérdezték.

− Willi Orbán kiesése óriási érvágás, de vannak olyan játékosok a keretben, akik megfelelően tudják pótolni. De nem is egy személyben kell helyettesíteni, hanem az egész csapatnak tenni kell azért, hogy ne érezzük meg a hiányát – mondta Dibusz Dénes azzal kapcsolatban, hogy a lipcsei védő kiesésével a hátsó alakzat megszokott összeállításán változtatni kell. 

A válogatottnál mindig a taktikai felkészülésen van a hangsúly. Az edzések arra is szolgálnak, hogy akik újonnan bekerülnek a csapatba, azok minél inkább megismerjék a társakat, megszokják egymás mozdulatait és az automatizmusok kialakuljanak.

A várakozások szerint Willi Orbánt Lang Ádám helyettesítheti a szerbek ellen. Lang egyébként is alapember a válogatottban, de most még nagyobb szerepet kaphat a védelem közepén a rohamozó szerbekkel szemben.

Igazi példakép
Lang Ádám Veszprémben született, a VFC USE-ban nevelkedett és a bakonyi vármegyeszékhelyen mutatkozott be a felnőttek között is. A több mint 60-szoros válogatott védő, aki szerepelt Európa-bajnokságon is, jelenleg Cipruson légióskodik. Nevelőklubjánál igazi ikonnak számít, több társával együtt neki is kint van a klubház falán a meze és a fotója, emellett motiváló idézetek is szerepelnek tőle az öltözőkben. A veszprémi fiatalok mind ismerik a nevét, remek példakép lehet számukra, hiszen a tehetsége mellett szorgalmával, tudatosságával jutott fel a honi labdarúgás csúcsára.

Lang Ádámról Marco Rossi szövetségi kapitány a molcsapat.hu-nak egyébként elmondta, hogy bár a hét hét elején ki kellett hagynia egy edzést egy kisebb sérülés miatt, nem aggódott miatta.

 Mint kiderült, nem is kellett, hiszen a védő rendbejött, harcra kész. Szóba került még, hogy tetszett neki Ádám gólpassza Belgrádban. Mint ismert, pont Willi Orbánnak adta úgy a labdát a szerb kapu előtt, hogy megszerezzük a második gólunkat és így a győzelmet.

Belgrádban végig hiba nélkül, magas színvonalon teljesített 

− értékelte Langot Rossi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!