Futás

2023.12.14. 11:00

Újjáéledő hagyomány

Egy régi hagyományt elevenített fel a Pápai Atlétikai Club. Néhány év kihagyás után ismét megrendezte szabadidősport-rendezvényét, a Mikulás-futást, melyen közel 150-en vettek részt.

Haraszti Gábor

Jó hangulatban telt az idei Mikulás-futás Pápán

Fotó: Haraszti Gábor

A verseny megkezdése előtt az Esterházy-kastély udvarán fiatal és kicsit idősebb Mikulások, manók, krampuszok izgatottan melegítettek a futamok rajtja előtt, majd minden induló a korcsoportjának megfelelő távon állt rajtvonal mögé. Nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy Mikulás napja  után és még a karácsonyi ünnepek előtt mindenki családias, jó hangulatban sportolhasson, mozoghasson. A legkisebbekre 400 méter, a legnagyobbakra 2200 méter várt.

Györkös Virág szervező, a PAC edzője elmondta, az ovis korosztálytól a szépkorúakig várták a jelentkezőket.

– Életkortól függően öt futamban indulhattak a résztvevők: ovisok, alsósok, felsősök, felnőttek, és szeniorok. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek, az időjárás szerencsére kegyes volt hozzánk, bár a pályán itt-ott voltak lefagyások, de ezekre bójákkal külön felhívtuk a futók figyelmét. Támogatóink jóvoltából rengeteg mikuláscsomag, szaloncukor és sós ropogtatnivaló talált gazdára. A teljes Mikulás-jelmezben érkezőket a Pápai Platán Nonprofit Kft. jóvoltából jégpályabelépővel jutalmaztuk. A kicsiknél minden résztvevő ajándékban részesült, a felnőttfutamok 1-3 helyezettjeit éremmel díjaztuk. Szeretnénk ismét hagyományt teremteni ebből a rendezvényből; úgy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, hobbifutók, igazolt sportolók egyaránt mozogtak egy jót.

Kategóriájában Sandl Viktória, Sipos Máté, Ábrahám Andrea és Balogh László az első helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!