Mindkét oldalon nagyon várják a derbit

2024.03.28. 14:00

Remili: nem szabad foglalkozni a visszavágóval, Kárpáti: 120 percig tart az összecsapás

Csütörtökön este ismét összecsap egymással a magyar férfi kézilabda két nagyágyúja, a Veszprém és a Szeged. A helyszín a Pick Aréna, a sorozat a Bajnokok Ligája.

Horváth Gábor

Az előző szezont követően ismét összesodorta a sors a Telekom Veszprémet és az OTP Bank-Pick Szegedet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Akkor a bakonyiak magabiztosan ejtették ki a nagy riválist, már az első meccsen, Szegeden eldöntve a párharc sorsát.

Így ünnepeltek tavaly a veszprémiek a Szeged BL-búcsúztatását követően, idén is esélyesebb a bakonyi csapat Fotó: archív/Pesthy Márton

A két nagy rivális összecsapása idén is Szegeden kezdődik, ma 18.45-kor, a második találkozót jövő csütörtökön játsszák a Veszprém Arénában.

– Szerintem szoros találkozó lesz, de bármi megtörténhet. A kézilabdázásban sok ,,őrült" eredmény született már. Azonban az én véleményem nem számít. A legfontosabb, hogy nyerjünk Szegeden, és nem az, hogy mennyivel. Nem fogunk számolgatni, odamegyünk, és minden erőnket mozgósítani fogjuk a pályán annak érdekében, hogy nyerjünk. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy lesz még egy visszavágó, már az első mérkőzésen meg kell próbálnunk minél jobb eredményt elérni. Ezt követően majd elkezdünk a hazai meccsel foglalkozni – foglmazott a handballveszprem.hu oldalon Nedim Remili, a Telekom Veszprém francia klasszisa.

Kárpáti Krisztián, a szegediek vezetőedzője a Tisza-parti klub honlapjának nyilatkozva elmondta: szeretnének meglepetést okozni és továbbjutni a párharcból. Kiemelte, nyugodtan, taktikusan kell játszaniuk, és nem szabad elfelejteniük, hogy az összecsapás 120 percig tart, hiszen a szegedi meccset követően, a jövő héten ott van a veszprémi visszavágó.

A szakember szavaihoz kapcsolódva: tavaly is azt hittük, hogy 120 percig tart a csata, de az már a szegedi meccs első félidejében eldőlt. Hamarosan kiderül, ehhez képest hogyan alakul az idei párharc. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!