labdarúgó megye I

2018.05.19. 21:25

A Füred és az Úrkút sem hibázott

Mindkét bajnokaspiráns nyerni tudott az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság 28. játéknapján, szombaton. Az Úrkút SK hat gólt lőtt hazai pályán, a balatonfürediek szomszédvári derbin győztek.

Horváth Gábor

Az éllovas Balatonfüredi FC és a második Úrkút SK között így továbbra is egy pont a különbség. Hétfőn, egy elmaradt találkozó pótlásán, egymással csapnak össze a felek. A derbi helyszíne Úrkút, a kezdés 17 óra.

VBSK–Fűzfői AK 2:0 (2:0)

Várpalota, 60 néző. Jv.: Takács G. Várpalotai BSK: Bálint – Horváth R. (Mária), Borbély (Janás), Sanda, Bogdán, Nagy R., Mundi, Szabó G., Papp R., Lukács, Zsupek (Lujber). Edző: Pencz Norbert.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Laki G., Balatoni, Humli, Auerbach, Szalai, Polgár, Varga T., Farkas M. (László), Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Bogdán (2).

Kiállítva: Auerbach (61.).

A fiatalokkal felálló Palota végig a kezében tartotta a mérkőzést. Akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a VBSK, de Radnai többször is hárított ziccerben. Megérdemelt hazai siker.

Jók: Sanda, Nagy, Mundi, Lujber P., ill. Szalai, Polgár Vati.

Úrkút SK–Gyulafirátót SE 6:0 (1:0)

Úrkút. Jv.: Nedvesi R. Úrkút SK: Kádár – Új, Lang, Imre (Márton), Szabó L., Korpos (Freili), Tróbert (Keller), Marics (Buchwald), Takács, Varga M., Haman (Sáringer). Edző: Garai Péter.

Gyulafirátót SE: Károlyi – Horváth T., Végh, Zágor, Mogyorósi, Balta G., Szabó G. (Ring), Olasz, Kövesi, Tímár (Rácz), Kálmán (Balta Z.). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Korpos (2), Keller (2), Új, Varga M.

BFC–Tihanyi FC 2:0 (0:0)

Balatonfüred, 400 néző. Jv.: Lovasi I. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Rápó, Imre (Szurok), Tóth G. (Reznyák), Kós (Udvardi), Krén, Grecsó, Szőllősi, Pálfi M. (Molnár R.), Lattenstein (Pálfi R.). Edző: Beszédes Sándor.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Németh K. (Nemes G.), Gál (Kovács Á.), Perger, Nemes Á., Klauz, Pass (Károlyi), Erőss, Benedek, Burgyán (Somosi). Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Tóth G., Molnár Richárd.

Idei nézőcsúcs mellett kiváló időben kezdődött a szomszédvári rangadó. Már a harmadik percben óriási helyzet maradt ki a vendégkapunál Kós jóvoltából. De ezzel mintha el is lőtte volna a puskaporát a BFC, a Tihany szervezetten és jól védekezett, ezért nem nagyon sikerült helyzetbe kerülni. Az első félidő küzdelmes, sok hibával tarkított játékkal telt. A vendégek elsősorban a kapu közelébe felívelt szabadrúgásokkal próbálkoztak, eredmény nélkül.

Szünet után kissé megváltozott a játék képe, elsősorban a hazai csapat jóvoltából, hiszen az iksz nem lett volna jó eredmény a Fürednek. Egyre többször sikerült a széleken a védők mögé kerülni, ennek eredményeként a 67. percben Lattenstein szenzációs kiugratásával Molnár lefutotta védőjét és 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

A vezetés megszerzése magabiztosabbá tette a füredieket, egyértelműen uralták a mérkőzést, de arra a bizonyos i-re a pontot csak a 88. percben sikerült feltenni. Ekkor Rápó és Tóth remek összjátéka után Tóth G.16 méterről volt eredményes.

Küzdelmes, de nem igazán magas színvonalú csatában megérdemelten tartotta otthon a rendkívül fontos három bajnoki pontot a BFC csapata.

Jók: Lattenstein. Imre, Molnár, Rápó, ill. Sárdi, Dévényi, Benedek.

Peremarton SC Berhida–Péti MTE 2:1 (1:0)

Berhida, 70 néző. Jv.: Horváth P. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Szabó B., Papp A. (Szabó A. helyett), Lendvai (Fülöp), Kerekes, Dufek, Siliga (Gráczer), Karáth (Varga R.), András, Ferencz, Jónás. Edző: Saáry Zoltán.

Péti MTE: Dobai – Gyurcsek, Kiss R. (Gimes, Kalapács), Mári, Fenyvesi, Oláh, Pranjko, Kun (Fazekas), Csapó, Bálint, Szakáts.

Gólszerzők: Jónás Bálint, Papp A., ill. Gyurcsek.

Remek futballidőben, kifogástalan pályán kezdődött a „vegyipari El Clasico”. Az első félidőben végig jobban játszott a hazai csapat, ami a vezetés megszerzésében, számos átlövésben és egy meg nem adott büntetőben mutatkozott meg. Papp A. szemfüles gólt szerzett, míg vendégoldalon egy-két veszélyes beadáson kívül nem volt említeni való esemény. A második játékrészben feljebb jött a Pét, és megpróbálta letámadni a házigazdákat. Egy ideig kezdeményezőbb volt, mint a Peremarton, de igazán nagy helyzetet a játékrész közepéig nem sikerült kialakítania. A hazaiak egy mintaszerű támadásból megduplázták az előnyüket. A vendégek a mérkőzés hajrájában egy hosszún lecsorgó labdából szépítettek.

Összességében a több helyzetet kialakító Peremarton megérdemelte a győzelmet. Igazi rangadó volt, parázs jelenetekkel, szép megoldásokkal, helyenként jó irammal.

Jók: mindenki, a mezőny legjobbjai Szabó B., András, Lendvai, ill. Dobai, Oláh, Pranjko.

Kristály SE–Sümeg VSE 3:0 (1:0)

Ajka. Jv.: Jónás B. Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Hauser R., Hauser T., Móger, Vizkelety, Horváth L., Szabó Z., Mészáros (Ménes), Kungl, Szarka (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Bencze, Kiss L., Reicz, Karika, Schönberger, Mayer (Kovács M.), Rédei, Horváth R. (Falusi). Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Vizkelety (2), Ménes.

Kiállítva: Kiss L. (79.), Karika (67.).

Ugod SE–FC Zirc-Dudar 3:4 (1:3)

Ugod, 150 néző. Jv.: Holczbauer F. Ugod SE: Tóth A. (Simon) – Gödri Á., Varga T. (Mogyorósi), Vesztergom, Szalay, Zsoldos, Szommer, Egyed (Zsirai), Czere, Kovács K., Györkös (Gödri D.). Edző: Szőke Zoltán.

Fc Zirc-Dudar: Jelencsics – Pavelka (Nagy K.), Vörösházi, Vachtler, Papp S., Barcza, Orbán, Nagy M., Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Zsirai, Zsoldos, Vesztergom, ill. Petróczi Márton, Orbán, Turner, Barcza.

Kiállítva: Orbán (93).

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, mindkét félnek nagyon kellett a három pont. A vendégek nagy elánnal kezdtek, a hazaiak tehetetlensége érthetetlen volt. Úgy tűnt, 15 perc alatt eldőlt a találkozó. Aztán a második félidőben acélosabb arcát mutatta a hazai csapat, egyenlített, de a végén egy kontra eldöntötte a pontok sorsát.

Jók: Zsirai, Kovács K., ill. Nagy M., Takács, Barcza.

Csetény SE–Devecser 1:0 (1:0)

Csetény, 150 néző. Jv.: Ákos D. Csetény SE: Valler – Nagy R., Peng, Varga D., Horváth B., Bíró, Pass (Pap), Ganzler, Gersics, Kiss S., Kottyán. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Devecser SE: Csepregi – Illés N., Tisonyai, Orbán, Burucs, Szakonyi S., Szélessy, Paksai, Szakonyi V. (Rába), Illés M., Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerző: Horváth B.

A hazaiak tartalékosan álltak ki a szintén tartalékos vendégek ellen. A csetényi csapat rengeteg helyzetet hagyott ki az első félidőben, de így is előnnyel vonulhatott pihenőre. A második játékrészben a vendégek domináltak, de ezt nem tudták gólra váltani. Megérdemelten nyert a házigazda.

Jók: mindenki, mezőny legjobbja Valler, és Varga D., illetve Cserna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában