Micsoda hajók!

2018.07.14. 08:59

Elrajtoltak a rohanógépek Alsóörsről

Elrajtoltak a jelenlegi technológia csúcsát képező katamaránok és egyedi fejlesztésű, egytestű hajók két napos balatoni verseny résztvevői június 14-én, délelőtt, az Alsóörs Marina kikötőjéből.

Kovács Erika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A partmenti pályaversenyeket szombaton az Alsóörs Marina, vasárnap pedig a Fenyves Yacht Club mólójáról élvezhetik az érdeklődők. A versenyt július 14-én és 15-én Alsóörs és Balatonfenyves között rendezik meg, ahol partközeli pályafutamokon és egy Alsóörs – Balatonfenyves közötti gyorsasági futamon mintegy 20, a vitorlázás legmodernebb hajói mérkőznek meg egymással. A verseny a hajósok szerint a jubileumi 50. Kékszalag előtti nagy összemérése is lesz a rohanógépeknek.

A világszinten is széles palettát felvonultató csúcstechnológiás katamaránok között indult a Kékszalag rekordtartó Opel Fifty-Fifty, a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas, valamint két nemzetközi világsztár is: a négyszeres olimpikon Roland Gäbler és a nyolcszoros Európa- és világbajnok vitorlázó, Helge Sach. Idén új kategóriával bővült a Volvo High Tech Regatta: Fa Nándor ötszörös Földkerülő, magyar vitorlázó legenda a fővédnöke a 8m Open hajóosztály innovatív, egyedi tervezésű, szólóvitorlázásra épített egytestű hajók számára megrendezett futamoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában