Foci

2017.09.16. 07:30

Idegenben játszik a VLS Veszprém

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Pénzügyőr csapatához látogat az ez idáig igencsak felemás arcát mutató VLS Veszprém.

Bényi Kálmán

Hoós Patrik sérülés miatt nem játszhat Fotó: Penovác Károly

A múlt héten a BKV Előre alakulata ellen hazai pályán lejátszott mérkőzés (0:2) forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az eddigi, vesztesen abszolvált találkozókéhoz.

A derbi első félidejében meddő mezőnyfölényben játszottak a bakonyiak, gólt azonban nem sikerült szerezniük a teljesen betömörülő vendégek ellen. A második játékrészben a győzelmi kényszer alatt futballozó hazaiak egyre többet kockáztattak, aminek meg is lehetett volna a gyümölcse, ám egy teljesen jogos büntetőt nem ítélt meg a játékvezető részükre, az ellentámadásból pedig a fővárosiak megszerezték a vezetést.

– Csapatom jelen állapotában még nem bírja el a sorozatban minket sújtó bírói tévedéseket – vázolta a vereség okait Orbán Tamás, a veszprémiek vezetőedzője, majd gyorsan hozzátette:

– Nem szeretném a siker-telenséget csak a sípmesterek nyakába varrni. A helyzetkihasználásunkkal is hatalmas problémák vannak. Bognár Bence hiányát is nagyon megéreztük, nem volt kreativitás a játékunkban, mindenki a másikra várt. Ismét nem érdemeltünk vereséget, de amíg nem rúgjuk be a helyzeteinket, addig csak a szimpatikus vesztes szerepe jut nekünk.

Hoós Patrik sérülés miatt nem játszhat Fotó: Penovác Károly

A szimpatikus vesztes helyett sokkal kellemesebb szimpatikus győztesnek lenni, és ezt az érzést akár már a szombati, 16 órakor kezdődő találkozón átélheti Orbán Tamás legénysége.

A szakvezető a Pénzügyőr játékáról elmondta:

– Megint egy igazi kontracsapattal fogjuk magunkat szembetalálni. Jellemző rájuk, hogy a lehető legkevesebb érintésből, a középpályát átívelve próbálják megjátszani gyors támadóikat. Ez a stílus a labdarúgásról alkotott filozófiámtól távol áll. Nagyon bízom benne, hogy a mi sokpasszos játékunk végre eredményes lesz majd a bunkerfocival szemben. A hét folyamán majdnem teljes kerettel készülhettünk, egyedül a sérült Hoós Patrik játékára nem számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában