Hírek

2009.06.17. 02:29

Megszépül az iskola

Berhida - A nyár közepén indulhatnak el a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 260 milliós felújítási és bővítési munkálatai, a közbeszerzési eljárásban július elején hirdetnek eredményt.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról már lapunk hasábjain beszámoltunk, közel 234 millió forintot nyert pályázaton a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felújítására és bővítésére a település önkormányzata. 

A Közép-dunántúli Operatív Programba még tavaly nyújtotta be a város a pályázatot, s ugyan az első körben forráshiány miatt nem nyertek, 2009 januárjában a második fordulóban már megítélték a támogatást a peremartoni intézménynek, amit mintegy 25 millió forint önrésszel egészít ki a város.

Az építési engedély, valamint a kiviteli terv már tavasszal elkészült, az önkormányzat kiírta a közbeszerzési eljárást is, amelyben július 2-án hirdetnek eredményt, tudtuk meg Pergő Margit polgármestertől. 

- Bízunk benne, hogy eredményes lesz a kiírás, így a szeptemberi iskolakezdésre a kivitelező elvégezheti a nyílászárók cseréit, valamint a vizes- blokkok renoválását is tartalmazó felújítási munkálatokat. 

A bővítés a pályázati anyagnak megfelelően továbbra is napirenden van, ám azt minden bizonnyal csak az őszi szünetben tudják befejezni a szakemberek. Ez azonban már nem befolyásolja az oktatást - mondta el a polgármester.

Természetesen a Csibra Ferencné vezette intézményben is készülnek vészforgatókönyvvel.

Amennyiben az átalakítás az őszi hónapokra is elhúzódna, az iskola tanulóit elsősorban a felújítással nem érintett tantermekben, szükség estén a Petőfi művelődési házban és a volt bölcsőde helyiségeiben tanítják majd. 

Az emelkedő gyermeklétszám miatt szükségessé vált bővítés egyébként a földszintet, valamint az emelet tornaterem feletti részét érinti. 

Ez utóbbi jól lehatárolható, így a tanítás ideje alatt csak a tanulók közlekedésére kell nagyobb gondot fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!