Hírek

2009.11.28. 18:03

Hogyan éljünk jobban a panelházakban? - A Jobbik megmondja

Veszprém - A panelházak felújítása valójában szemfényvesztés, mert csak kívülről festik le ezeket az épületeket - ezt dr. Szöőr Anna jogász, pszichológus jelentette ki a Jobbik szombat délutáni veszprémi rendezvényén.

Kiss Nikolett

Az Otthon a panelben elnevezésű fórumon azt is elmondta, hogy 2,5 millió ember él 900 ezer ilyen háztartásban. Eddig 190 ezer otthont sikerült felújítani, ami kevés. A legnagyobb gond a lakások magas fenntartási költsége, ezen belül is a fűtés díja. Az államnak hatósági árat kellene bevezetnie a multikkal szemben, hangzott el, s kétharmadára kellene csökkenteni a fűtésszámlát, különben a sárga csekkek rabszolgái maradunk.

A különböző szolgáltatásokat is felül kell vizsgálni, s versenyeztetni a vállalkozókat. A tömbházak felújítására uniós pénzekre lesz szükség, amiért egyik képviselőjük már elkezdett lobbizni Brüsszelben. Fontos, hogy az állami támogatásokból (önerő) mindenki egyformán részesüljön, s felújításkor a műszaki kérdéseket egységesen kezeljék. Az energiatakarékos megoldásokra pályázatokat kell kiírni, hogy olcsóbb legyen a panellakások fenntartása.

Az előadó kiemelte, hogy közösségi tereket kell kialakítani, hogy az ott élők jól érezzék magukat. Hozzátette: a faluból a városba való beköltöztetés lehetetlenné tette a nagy családok életterét, több generáció együttélését. Mivel a rendőrség nem áll a helyzet magaslatán, hangzott el, ezért van szükség a Magyar Gárdára és a csendőrségre, amely szervezetek majd sokat tesznek a közbiztonságért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!