Hírek

2010.02.23. 11:21

Moziláncok bojkottálják Tim Burton Alice-filmjét

London - Az Alice Csodaországban című film idő előtti DVD-megjelenése miatt Európa legnagyobb mozihálózatai bojkottálják Tim Burton legújabb alkotását.

MTI

Az amerikai rendező 3D-s filmjének vetítésére Nagy-Britannia, Írország és Olaszország Odeon-, illetve UCI-hálózata is nemet mondott.

A moziláncokat az dühítette fel, hogy a Disney Stúdió nem 17, hanem már 13 héttel a mozipremier után meg akarja jelentetni a filmet DVD-n. A Disney abból indul ki, hogy a bemutató után 3 hónappal még nagy figyelem hárul a színészekre, ez pedig növelheti a DVD-eladásokat. A filmszínházak azonban ellenzik a stúdió elképzelését.

Mindezek ellenére Németország, Ausztria, Portugália és Spanyolország Odeon- és UCI-hálózatában vetíteni fogják a Johnny Depp, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway főszereplésével készült filmet. A hálózatok tájékoztatása szerint a felsorolt országokban a Disney betartja a DVD-megjelenés szokásos időrendjét.

Az Alice Csodaországban bemutatóját márciusban egy időben tartották volna Németországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. A film a várakozások szerint az év egyik szenzációja lehet. A botrány azonban árthat az alkotásnak, tekintettel arra, hogy az Odeon csak Nagy-Britanniában száz mozit üzemeltet.

A csütörtöki premiert épp egy londoni Odeon-moziba tervezték, a bojkott mindazonáltal várhatóan nem érinti a bemutatót, amelyre Károly walesi herceg és felesége is hivatalos.

Magyarországon március 4-től vetítik a mozik Tim Burton új filmjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!