Hírek

2010.07.13. 14:35

Strandbelépő a szabályosan közlekedőknek

Szigliget - Közös akciót szervez pénteken a Tapolcai Rendőrkapitányság és Szigliget önkormányzata, amely során közúti ellenőrzést bonyolítanak le a 71-es főúton.

Balassa Dániel

Pénteken a 71-es főút Szigliget melletti szakaszán ellenőrzik az autósokat a tapolcai rendőrök. Ha szabálytalanságot találnak, a jogszabály szerint járnak el, ha viszont minden rendben van a gépjárműben, jutalmat adnak.

A szigligeti önkormányzat felajánlotta, hogy a szabályosan közlekedő autókban utazók fele ingyenes strandbelépőt kap a község strandjára.

Dr. Smura János alezredes, tapolcai rendőrkapitány örömmel fogadta a kezdeményezést, amely példaértékű összefogás a települési önkormányzat és a rendőrkapitányság között.

Balassa Balázs, Szigliget polgármestere elmondta, fontos, hogy az emberek érezzék, az ellenőrzésnek nem a büntetés a célja, hanem a szabálytalankodók kiszűrése és ezáltal a balesetek megelőzése. Annak érdekében, hogy a közlekedők megértsék ezt, a szigligeti önkormányzat szeretné jutalmazni a szabályokat betartó gépkocsivezetőket.

Fontos, hogy az idelátogató több százezer pihenni vágyó ne szenvedjen balesetet nyaralása alatt, és szép emlék maradjon a Balatonnál töltött idő. Szigliget önkormányzata a faluban szolgálatot teljesítő két településőrt is a rendőrség segítségére bocsátja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!