Hírek

2011.06.21. 10:04

Cserélik a belvárosi közműveket Veszprémben

Veszprém - Az ütemtervnek megfelelően készülnek a belvárosi rehabilitációt megelőző víziközmű-rekonstrukció munkálatai, amely várhatóan október végéig tart - tájékoztatott Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. műszaki igazgatója.

Szausev Xénia

Bár a belvárosi rehabilitációnak nem része a közművek kijavítása, cserélése és átalakítása, a Bakonykarszt mégis vállalta ezek rendbetételét, amely a sétáló utca várható új útburkolata miatt szükséges.
 
- A munkálatok több helyszínen zajlanak, többek között a Kossuth utcai aluljáró és a Jutasi út által közrefogott részen, ahol jelenleg a várható csatornázás miatt úgynevezett kutató árkokat alakítunk ki - mondta Radács Attila, hozzátéve, vállalatuk önköltségen végzi a 150-180 millió forintos beruházást.

A munkaterület környékén lakóknak időszakos vízhiánnyal kell számolniuk: őket előre, írásban tájékoztatja a cég.  A víziközművek rekonstrukciójával párhuzamosan történik meg a húszemeletes alatt található úgynevezett lepényépület és a Bástya Üzletház előtt a távhővezetékek cseréje, továbbá a Kossuth utcai kandeláberek cseréjekor ideiglenes világítás lesz a téren. 
 
- Az Utcazene fesztivál idején átmenetileg nem lesz munkavégzés - mondta végül az igazgató, hozzátéve, a közmű rekonstrukció a jövőben érinti a piacot és annak környékét is, ahol a forgalmi rend változtatása várható - mondta végül az igazgató.


A milliós beruházás 480 méter hosszú ivóvíz-csatornát, 600 méter hosszú szennyvíz-csatornát valamint 400 méter hosszú csapadékvíz-csatornát érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!