Hírek

2012.01.06. 19:04

Rapsicok a hálóban

Megyei körkép - Az év utolsó hónapjában több orvhalászt is elkaptak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei. Érdemes volt technikával és eszközzel megerősíteni a halőri szolgálatot.

Tremmer Tamás

December elején a Kis-Balatonon három orvhalászt fogtak, akik az általuk lerakott illegális eresztőhálóval 50 kiló keszeget és kárászt, valamint öt kiló fogast zsákmányoltak. A halőrök kifigyelték a rapsicokat, ezt követően találták meg az orvhalászok autójának csomagtartójába rejtett halakat és a hálót. Az orvhalászok ellen eljárás indult.

Haltolvajokat értek tetten a Kis-Balaton garabonci szakaszán is. A rendőrség megérkezéséig visszatartottak egy gyanúsnak vélt személygépkocsit, melynek csomagtartójában két műanyag ládában több mint 50 kilogramm frissen fogott halat, valamint merülőhálót találtak. A járműben tartózkodó két garabonci és egy zalakarosi férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki.

A hónap közepén, ugyancsak a Kis-Balatonnál került sor tettenérésre. A két orvhalász 25 méter hálóval rapsickodott, amivel három csukát és kilenc keszeget fogtak, ezekkel próbáltak elszelelni, amikor lefülelték őket.

A balatoni halőrök a hónap során 250 darab pottyantót és sorhorgot szedtek fel, amelyek két részletben, 100-100 méter hosszú zsinórra voltak felfűzve. Továbbá több mint másfél kilométer illegális eresztőhálót találtak Zánka, Keszthely térségében, a Fűzfői-öbölben, valamint a Balatonszárszónál.

Egy engedély nélkül horgászó német ellen, illetve egy több bottal pecázó hazai horgász ellen is eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!