Hírek

2012.07.04. 14:02

A kicsik végeztek, csütörtökön Kékszalag

Balatonfüred - Szerdán rendezték meg a Kékszalag kistestvéreként ismert Kékpántlika vitorlásversenyt, ahol az ifjúsági versenyzők álltak rajthoz.

Szabó Zsuzsanna

Délelőtt tizenegy órakor immár ötödik alkalommal indult útnak Balatonfüredről a Kékpántlika Kupa vitorlásverseny mezőnye. A csütörtökön reggel kilenc órakor rajtoló Kékszalagot megelőző bajnokság az ifjúsági korosztály számára kiírt balatoni túraverseny, ahol a leendő vitorlásgeneráció mutathatja meg tudását. A nyolcvanhét hajóból álló ötödik Kékpántlika népes mezőny enyhe dél-keleties szélben rajtolt el. 

Minden induló időben célba ért

A versenyen öt hajóosztály - 420, Cadet, Laser 4.7, Laser R és optimist(op) - képviseltette magát. A résztvevők - a rövidebb távot futó op-k kivételével - Balatonfüredről indultak, hogy megtegyék a tihanyi (öreg) kikötőig, majd a Hajógyári öbölig tartó 11,7 kilométeres utat, és onnan  visszaérkezzenek a balatonfüredi célba. A távot minden induló sikerrel teljesítette.

Az abszolút verseny győztese a 12:56-kor beérkező csopaki Kereked lett Huber Péter Lél kormányzásával és legénységével, Bonifer Péterrel. Az utolsó hajó 14:31-kor ért be. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!