Hírek

2012.10.29. 19:37

Koraszülötteknek gyűjtöttek a Csokoládénapokon

Veszprém - Az első veszprémi Csokoládénapokon gyűjtött 124.135 forint adományt adott át lapunk főszerkesztője a megyei kórház Bébi Koraszülöttmentő Alapítványának.

Varga Domokos Péter

Barták Péter elmondta, a Csokoládénapokra rengetegen látogattak el a Veszprém Arénába, közülük nagyon sokan adakoztak. Emellett a Magyarországon először a Szerencsi Bonbon Kft. által gyártott csokoládé gyros és a kiállítók által felajánlott csokoládék árusításából is jutott a nemes célra, így jött össze a 124 ezer forint.

Dr. Szabó Éva a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház Csecsmő és Gyermekgyógyászati Centrumának vezetője lapunknak és valamennyi jótékonykodónak megköszönte az adományt. A főorvos asszony, aki egyben a a Bébi Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke is, közölte, ezt az összeget is a koraszülött osztályon ápolt babák ellátásának javítására költik, elsősorban a műszerbeszerzésre rendelkezésre álló keretet egészítik ki belőle.

Azt is megtudtuk tőle, a nemrég született hármas ikrek még a kórházban vannak, valamennyien egészségesek.

Az inkubátorokban ápolt koraszülött babák között a legkisebb súlyú egy 600 grammos csöppség volt, akit nem sokkal korábban szállítottak be Ajkáról. 

- Hála a jó műszerezettségnek, az ilyen súlyú és állapotú csecsemők általában már életben maradnak - mondta el dr. Szabó Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!