Hírek

2012.11.18. 15:26

Balatoni turizmus: javuló eredmény kérdőjelekkel

Balaton - Az idei szeptemberi balatoni turistaforgalom 11 százalékkal haladta meg az előző évi adatokat, és az év első kilenc hónapjának együttes eredménye is javulást mutat, mégsem lehetünk nyugodtak a jövővel kapcsolatban.

Győrffy Árpád

Szíjártó Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége balatoni régiós alelnöke, a kenesei turisztikai egyesület elnöke a hazai vendégforgalom nyári és szeptemberi növekedését elsősorban annak tulajdonítja, hogy a lassú indulás után végre normál működést mutat a SZÉP-kártya. A másik ilyen fontos elem szerinte, hogy a nyaralás szempontjából sokkal kedvezőbb volt az időjárás, mint a korábbi években.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a KSH balatoni eredményébe Hévíz is beletartozik, ahol eddig rendkívül jól alakult az idei forgalom. A fürdőváros adatai nélkül a balatoni forgalom már korántsem mutatna ennyire pozitív képet. Az egész évben nyitva tartó négycsillagos szállodákból elmaradtak a konferenciavendégek, a főszezonon kívül egyéni vendégeket is csak nagyon nyomott áron tudnak szerezni. Egyes szállodákban ezért a jövőben akár azt is meg kell fontolni, hogy átálljanak a szezonális működésre - mondta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!