Hírek

2012.11.18. 17:27

Megzsarolta a főnökét, négy és fél évet kapott nem jogerősen egy férfi

Veszprém - Egykori főnöke zsarolása miatt nem jogerősen négy és fél évi börtönbüntetésre ítélte R. Tamást a Veszprémi Törvényszék.

Mátételki András

A korábban már csalások, illetve magán- és közokirat-hamisítások miatt a törvénnyel összeütközésbe került 36 éves férfi 2008. tavaszán segédmunkásként dolgozott egy Pápához közeli településen egy jó nevű építőipari kft-nél. Mivel a teljesítményével nem voltak megelégedve, elbocsátották. Tavaly újra jelentkezett a cég álláshirdetésére, de elutasították. Ezért bosszút esküdött volt főnöke ellen.

Tavaly május 10-én bemutatkozás nélkül felhívta a kft. könyvelőjét, s közölte, a céget feljelentették, majd hozzátette: vizsgálat is lehet a cég ellen. Javasolta, keressék meg a feljelentőt Vaszaron, aki, ha a feljelentését visszavonja, az adóhatóság nem indít eljárást. Az érintett rögtön sejtette, hogy a titokzatos telefonáló nem más, mint R. Tamás, ezért nagybátyjával felkereste volt alkalmazottját, aki azt hazudta, hogy az anyósa a veszprémi APEH-nél dolgozik. Megjegyezte: olyan papírokat adott át neki, amik miatt a kft. működését akkor is felfüggesztik, ha mindent rendben találnak a könyvelésben. Felvetette, amennyiben kap 150 ezer forintot, nem fogják beiktatni a dokumentumokat, azokat anyósa visszahozza. A cégvezető félve attól, hogy a vállalkozását felfüggeszti az adóhatóság, amiből több milliós kára származhat, még aznap 100 ezer forintot, másnap pedig 50 ezer forintot átadott R. Tamásnak.

 Egy hónappal később a zsaroló sms-ekben követelt újból 150 ezer forintot - megint csak anyósára hivatkozott -, ám a sokadik üzenet után a cég vezetője feljelentette a döbröntei férfit, akit végül lekapcsolt a rendőrség.
 A Veszprémi Törvényszék folytatólagosan elkövetett zsarolás és befolyással üzérkedés bűntette miatt a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló férfit mint különös visszaesőt, négy és fél évi börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!