Hírek

2013.04.05. 10:27

Kilépett medréből a Marcal

A Rábán úgy tűnik levonult az árhullám, most a Marcal fenyegeti a környező településeket. A Magyar Közút az elmúlt napokban több utat lezárt Nemesgörzsöny, Várkesző, Marcaltő, Kemeneshőgyész, Békás térségében.

Nagy Imre

- A Rába már jól áll, most arra készülünk, hogy önkénteseket toborozva segíteni megyünk a görzsönyi határba. A Marcal az egyházaskeszői oldalon kilépett a medréből, és a Marcaltő környéki belvizet is megnövelte, így ott is elkel a segítség. Ugyanezt tesz Egyházaskesző, délután Pápán keresztül jutunk el Nemesgörzsönybe - nyilatkozta lapunknak Konczos Ernő, Várkesző polgármestere. A védekezésben Kovács Gergő vízügyi szakember is segít.

 

 

Nemesgörzsöny alá nemrég érkeztek a katasztrófavédelem szakemberei, itt átszakadt a Marcal gátja. A vizet Marcaltő felé igyekeznek "megfogni", homokzsákokat raknak le. Halász Csaba, Nemesgörzsöny alpolgármestere a helyszínen van, mint elmondta, megérkezett a homok és a zsákok is, megfeszített munka folyik. Az önkormányzat nemcsak kézi erővel, hanem meleg étellel, itallal is segíti a védekezést. Az már a víz sajátossága, hogy amennyiben a lapos marcaltői terület elöntését megakadályozzák, a folyó máshol, Nemesgörzsöny felé kereshet utat magának.

Az áradás miatt lezárt Veszprém megyei utak listáját itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!