Hírek

2013.06.29. 11:25

Dobó ünnepe

Tapolca - Immár harmadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a Dobó városrész kulturális napját az egykori honvédségi laktanyában. Az estig tartó színes, változatos eseményre folyamatosan érkeztek az érdeklődők közelről, távolabbról.

Szijártó János

A tartalmas program azt is hivatott jelezni, hogy a városrész szerves része Tapolcának.

A városrész kulturális napja koszorúzással kezdődött Dobó István szobránál, majd Császár László polgármester mondott ünnepi köszöntőt a Csobánc laktanyában.

Beszédében örömét fejezte ki azért, hogy évről évre nagyobb érdeklődés mutatkozik a rendezvény iránt, amelyen magánszemélyek, valamint civil szervezetek is részt vesznek. A megnyitó után a Csobánc Népdalkör vidám műsora alapozta meg az estig tartó jó hangulatot.

Fotó: Szijártó János

A színpadon innentől kezdve egymást váltották a fellépők. Nagy sikert arattak a Basic Táncstúdió tehetséges táncosai, de a Nyírettyű együttes, a Tapolcai Musical Színpad, a Tündérfátyol együttes, a Palásti Máté – Bogdán Norbert gitárduó, valamint a Kinizsi Táncegyüttes is tapsra ragadtatta a folyamatosan növekvő számú közönséget. Az ünnepre érkező gyerekeket izgalmas játékok, kisvonatozás, óriáscsúszda, légvár, játékvár, ügyességi vetélkedő várta egész nap.

Ezzel együtt a városrész ünnepnapján alkalom nyílt arra, hogy bemutatkozzon több helybeli civil szervezet, de a rendezvény zárásaként megtartott hangulatos, kellemes, közös szalonnasütés sem maradt el.

A helyszínen Sólyom Károly alpolgármester azt hangsúlyozta, a sikeresen lebonyolított program bizonyította, hogy a Dobó Városrész kulturális napjának megrendezésére továbbra is szükség van.

– Külön öröm a rendezvényen a civil szervezetek megjelenése, hiszen ezzel is igazolható, hogy a sikeres rendezvények feltétele a lakosság civil szervezeteken keresztül történő – bevonása. – Köszönet jár valamennyi szervezetnek, civileknek, a tapolcai rendőrkapitányságnak, a Tapolcai Önkéntes, Tűzoltó Egyesületnek a rendezvényen való tevékeny részvételért, .de a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület tagjainak önzetlen, sokrétű munkája, valamint a Dobó Lakótelep Családjaiért Egyesület hozzáállása is elismerésre méltó volt – fogalmazott Sólyom Károly a Dobó városrész kulturális napjának zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!