Hírek

2014.01.24. 12:30

Az aranytollas halimbai diáklány tanácsokat is adhat olvasóinknak

A tanév első félévének Aranytollát Gfellner Flóra, végzős bródys diák érdemelte ki. Flóra a múlt héten vette át az elismerést Barták Péter főszerkesztőtől.

Tóth B. Zsuzsa

Lapcsoportunk és a Napló Séta programjának elismerése, az Aranytoll díj nagy meglepetést szerzett a halimbai diáklánynak. Barták Péter örömét fejezte ki, hogy Flóra már harmadik éve ír a Séta programba. A győztes cikk riportalanya, Flóra osztálytársa és barátja Kiss Gergely szintén ott volt az átadáson, az elismerés neki is szólt. Gergő ugyanis a National Geographic pályázatán két díjat nyert fényképeivel, Flóra erről írt. Egyébként jó tanuló, szívesen vállal közösségi munkát. Az iskolaújságban ugyancsak jelentek már meg írásai, a fotózással pedig hobbi szinten foglalkozik.

A Séta program elismerését, az Aranytoll díjat vehette át Barták Péter főszerkesztőtől a halimbai diáklány, Gfellner Flóra (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Érdeklődési körének megfelelően a keszthelyi egyetemre készül, mezőgazdasági mérnök szeretne lenni. Amint pedig végez, tervei szerint itthon marad, vidéken szeretne élni, ahogy eddig is. Hiszen, mint mondja, itthon is el lehet helyezkedni. Ide köti szenvedélye, a lovaglás, annál is inkább, hiszen már négy lova van.

Korábban a halimbai iskola Szalai Miklós emlékversenyein aktívan részt vett, ma pedig már kutatja a gyógynövényeket. Ő is ápolja a gyógynövényes teáiról elhíresült egykori esperes különleges hagyatékát. Hiszen a gyógynövénykertet is jól ismeri, a Szalai emlékház fűszerkertjében volt nyári munkán, miután elvégzette az OKJ-s gyógynövény termesztő és felhasználó képzést. Amellett szívesen segít a halimbai gyógyteák árusításában nyaranta Kapolcson. Közben szívesen jár koncertekre, hegedűn játszik az ajkai zeneiskola vonós zenekarában.

Nem zárkózik el attól sem, hogy később, egyetemi évei alatt is írjon újságcikkeket. Lapunk Életmódi rovatában szakértőként debütálhat hamarosan, ami a gyógynövények termesztését, gyűjtését, felhasználását illeti. Már most szívesen ad tanácsokat ismerőseinek az aktuális teendőkről. A hideg időnek megfelelően echinacea és tüdőfű fogyasztását ajánlja, estére pedig a légutakat nyugtató hársteát. Flórának az Aranytollhoz magyar szakos tanára, Horváth-Szamosvári Ágnes, valamint az iskola igazgatója, Mihályfi László ugyancsak gratulált, valamint elismerésüket fejezték ki Barták Péterrel együtt az ügyes fotós diáknak, Gergőnek is. Kiderült, hogy Flóra húga szintén tehetséges, ő azonban a színészet felé kacsintgat, a Pannon Várszínház darabjaiban lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!