Hírek

2014.05.19. 13:10

Megújul a padragkúti bekötőút és Devecserben a vasútállomáshoz vezető út

Veszprém megyében újabb mellékút felújítási projekt kezdődött el. Mintegy 1,6 kilométeren újul meg teljes egészében a padragkúti bekötőút és Devecseren a vasútállomáshoz vezető út 400 méteres szakasza mintegy 319 millió forintból - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A támogatási program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Veszprém megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben az idei évben több mint 8 kilométeren indulnak a munkálatok, megközelítőleg 1,3 milliárd forint támogatásból. A 73129 jelű Padragkút bekötőút a 0+080–1+653 kilométer szelvények között és a 73315 jelű Devecser állomáshoz vezető út 400 méteres szakasza újul meg összesen mintegy 319 millió forintból.

A padragkúti bekötőúton a tervezett felújítási munkák között megerősítik a burkolatot a lokális szerkezetcserék elvégzése után két rétegben, felújítják a leromlott állapotú vízelvezető árkokat is. A devecseri vasútállomáshoz vezető úton megerősítik az aszfaltot két réteg aszfalt beépítéssel a lokális pályaszerkezetcserék elvégzése után. A munkálatok során tartós burkolati jeleket festenek fel és új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít majd az utazóknak.

Devecser és Kolontár, Pakdragkút és Ajka lakói, akik érintettek a felújításban, a mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat. Az útfelújítás hatására, a jobb megközelíthetőség miatt vonzóbbá válnak a települések az ott lakók számára, csökken az elvándorlás, stabilizálódik a lakosság száma, illetve a vállalkozók számára vonzóbbá válhat a település, így csökkenhet a magas munkanélküliség is. A projekt így mintegy 10400 lakos életében hozhat pozitív változást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!