Hírek

2016.09.20. 15:37

Összefogás a gyerekek örömére

Úrkút - Míg a tanítás csupán információt tölt a fejekbe, addig a nevelés minőséget ad; segíti a gyermeknek kibontani önmagát – mondta Ovádi Péter frakcióvezető a község felújított óvodájának az átadó ünnepségén.

Penk Tímea

A rendezvényen Fülöp Zoltánné polgármester köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy a harmincmillió forintos beruház eredményeként öt hét alatt elkészült a felújítás. Nyílászárókat és tetőhéjazatot cseréltek, az épületet szigetelték, vakolták és színezték, napelemeket helyeztek el a tetőn. A kormányzati támogatásból megvalósult beruházást az önkormányzat saját forrásából kiegészítette, így a helyiséget teljes körű festése is megvalósult.

A polgármester megköszönte a kivitelezőnek az ütemezett, és mindenki számára látható precíz munkát, valamint az óvoda dolgozóinak a közreműködését ahhoz, hogy nemcsak szép, modern, hanem tiszta, rendezett körülmények között fogadhassák a gyermekeket.

– Minden társadalom, közösség megítélést nagyban meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel – hívta fel a figyelmet Fülöp Zoltánné, aki szerint megnyugtató érzés, hogy ilyen kellemes környezetben tölthetik az óvodások a napjaikat.

Ovádi Péter és Licsauerné Pichler Valéria megbízott óvodavezető köszönő szavai után Kovács Mihály plébános a család fontosságáról beszélt és megáldott az épületet. Az óvodások magyar és német nyelvű műsorral készültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!