Hírek

2017.04.19. 18:00

Elégedettek a kiállítók a Napló második rendezvénye után

Veszprém - Csaknem negyven kiállító: kis-, közép- és nagyvállalatok, a fegyveres erők szervei és szakképzési centrumok is képviseltették magukat a régió legnagyobb állásbörzéjén március végén. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a résztvevők milyen tapasztalatokkal zárták a börzét.

Molnár Sándor

- Elégedettek vagyunk a látogatók számával, több mint hetvenen regisztráltak az adatbázisunkba, tőlük nagyrészt önéletrajzot is kaptunk. Konkrét nyitott pozíciókkal érkeztünk az állásbörzére, ezekre is találtunk olyan jelentkezőket, akik felkészültségük, tapasztalatuk alapján esélyes pályázók lehetnek.

A legnagyobb érdeklődés a logisztikai területet és az operátori munkaköröket érintette. Sikeresnek találtuk a rendezvényt, jó alkalmat teremtett arra is, hogy a régióban élő potenciális munkavállalók képet kapjanak vállalatunk tevékenyégéről, és személyesen találkozzanak cégünk munkatársaival - összegezte a tapasztalatokat Köllő Ibolya, az MTD Hungária Kft. HR-vezetője.

A Continental Automotive Hungary Kft. standját is sokan keresték fel. Az érdeklődők közül a többség önéletrajzzal érkezett, illetve akinél nem volt, az utólag küldte el elektronikusan a cég részére. Még nem zárultak le az interjúk, ezért pontos adatokkal nem tudtak szolgálni a betöltött állások tekintetében. A munkát keresők a végzettség és az életkor tekintetében vegyes képet mutattak az állásbörzén.

Több mint hetvenen regisztráltak az MTD adatbázisába, tőlük nagyrészt önéletrajzot is kaptak
Fotó: Pesthy Márton

- Jól sikerült rendezvény volt, és családias légkörben, kötetlenül tudtunk elbeszélgetni a jelöltekkel - fogalmazott Béndek Katalin HR-vezető.

A Pápai Szakképzési Centrum első ízben vett részt a kiállításon.

- A rendezvény sikeres volt, sokan felkeresték standunkat. Jók a visszajelzések a második szakképesítés ingyenes megszerzésének lehetőségéről. Az érdeklődők figyelmét leginkább a logisztikai és a pénzügyi terület képzései keltették fel. Örömteli, hogy a jelen levő cégek képviselőivel is sikerült egyeztetéseket folytatni a cégen belüli dolgozói átképzésekről. Külön öröm, hogy az emberek felismerték, a számukra leginkább megfelelő munkahely megtalálásához további képzésekre van szükségük, melyet a centrum intézményeiben dolgozó tanárokkal, szakoktatókkal minőségi módon tudunk kiszolgálni - emelte ki Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A toborzók standjánál folyamatos volt az érdeklődés az állásbörze napján. A helyszínen az álláskeresők általános tájékoztatást kaptak.

- Ez alapján el tudják dönteni, hogy vállalnának-e, egyáltalán szimpatikus-e számukra a szerződéses katonai szolgálat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a honvédség mindenkinek tud lehetőséget biztosítani, aki a meg-adott feltételeknek megfelel - mondta el Horváth Gábor százados az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviseletében.

Az őket felkeresők közül - a tiszt véleménye szerint - több potenciális katonajelölt is volt.

- Ez akkor derül ki, ha a jelölt felkeres bennünket, személyesen szól nekünk a jelentkezési szándékáról, kitölti a regisztrációs, illetve a jelentkezési lapot. Érdeklődés egyértelműen a szerződéses katonai szolgálatvállalás után volt az álláskeresők részéről. Akadtak olyanok, akik kifejezetten egyfajta beosztás (a mesterlövész) után érdeklődtek. A toborzósátornál minden korcsoport képviseltette magát. Egyértelműen kijelenthető, hogy a rendezvény nagyon sikeres volt számunkra a sok érdeklődő miatt
- mondta el a százados.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!