Hírek

2017.01.30. 19:15

A levegő tisztaságát is vizsgálják majd

Várpalota - Az elmúlt évekhez képest növekedést mutat a légúti megbetegedések száma Várpalotán. Többek között ez is kiderült a városi könyvtárban tartott közmeghallgatáson.

Szabó Péter Dániel

Az egészségügy mellett többek között a hulladékgazdálkodásról, a természet- és tájvédelemről, a vízellátás helyi állapotáról, valamint a városi fejlesztésekről és pályázatokról is részletes tájékoztatást adott az érdeklődőknek Kádár István önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban. Az éves közmeghallgatáson elhangzott, az elmúlt évekhez képest nőtt a légúti megbetegedések száma Várpalotán.

Boncz András a belvárosi parkolás korlátozását javasolta Fotó: Szabó Péter Dániel

- Ezzel a problémával már a képviselő-testület is foglalkozott, keressük a jelenség okait. Egy uniós pályázatban is bent van az önkormányzat, amelynek részeként az intézményeinkben, az iskolákban vizsgáljuk majd a levegő tisztaságát és összetételét. Bízom benne, hogy a projekt lezárultával a Klikkel együttműködve intézkedéseket is tudunk tenni a jövőben, hiszen a gyermekek körében is viszonylag magas a légúti megbetegedések száma - mondta el a téma kapcsán Katona Csaba alpolgármester.

A közmeghallgatáson lakossági kérdések is elhangzottak. Visszatérő igény volt a Szent István úti tömbházak mögötti parkolás korlátozására, illetve a kukák utcafrontra való visszahelyezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!