Hírek

2012.05.22. 19:31

Állami tulajdonba került a zirci kórház

Zirc - A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, Az Év Tűzoltója-díjjal tünteti ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság elnökének javaslatára Varga Zsoltot.

Varga Domokos Péter

Az elismerést Ottó Péter polgármester adta át. Varga Zsoltról a helyi tűzoltóság elnöke, Szelthoffer Ferenc elmondta, még diákkorában lépett be a zirci tűzoltó egyesületbe, majd a tűzoltóságnál is helyezkedett el. Megszerezte a szükséges végzettséget, 2011-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárítása során miniszteri dicséretben részesült.

Ezt követően Szelthoffer Ferenc beszámolt a Zirci Önkéntes Tűzoltóság 2011. évi tevékenységéről.

A testület elfogadta a szabálysértési rendelkezéseket tartalmazó önkormányzati rendeletek módosításáról szóló rendeletét, amellyel hatályon kívül helyezte a szabálysértési tényállásokat meghatározó rendelkezéseket. A rendeletek módosítását a szabálysértési törvény változása tette szükségessé.

A városatyák módosították a város 2012. évi költségvetését is, amelyre a május 1-jével állami tulajdonba és fenntartásba került Városi Erzsébet Kórház-rendelőintézetnek a  2012. január 1. és április 30. közötti gazdálkodásához kapcsolódó előirányzat-rendezések miatt volt szükség. A napirendhez Horváth László kiegészítő határozati javaslatot terjesztett elő. Ennek lényege, hogy a város a kórházat átvevő állami szervnek jelezze, igényt tart a kórházi beruházások kapcsán felmerült, saját forrásból biztosított kiadásainak a megtérítésére, így például a pályázathoz vállalt önrészre, amit  kötvényből fedeztek.

Ottó Péter polgármester a felvetésre reagálva elmondta, nincs akadálya az önkormányzati álláspont határozatban történő rögzítésének, de azt feleslegesnek tartja.

A polgármester álláspontja szerint az átvételről született jogszabály pontosan meghatározza az intézményátvétel menetét, feltételeit. A jogszabályban többek között az is szerepel, hogy az állam megtéríti az önkormányzatoknak, nevesítetten az átadott intézmények fejlesztéséhez kapcsolódó kötvények, illetve hitelek összegét. Hangsúlyozta, a kórház és a rendelőintézet ezt követően is a városban és a környéken élők ellátását fogja szolgálni. Horváth László kiegészítő javaslatát a jelen lévő képviselők egy kivételével fogadták el, Vörös Kálmán alpolgármester szavazott ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!