Hírek

2006.09.22. 02:28

Az MSZP most kilépett a hazugságörvényből

Vitányi Iván szerint nincs morális válság, hiszen épp a hazugságok rendszerét akarja Gyurcsány Ferenc megtörni.

nincs nev

- Ritka pillanat: most mindenki fölsorakozott a szocialisták közül Gyurcsány Ferenc mögé, ezek szerint si- került meggyőznie harcostársait. Valaki mégiscsak ki-szivárogtatta az anyagot?- Engem nem érdekel, hogy került nyilvánosságra a beszéd. Örülök, hogy volt mersze egy felelős politikusnak kitörni a hazugságok tengeréből, amibe a történelem kergetett bennünket, hogy utaljak Ady Endrére - szöge-zi le az országgyűlési képviselő, aki részt vett az 1956-os forradalomban.

- Azért ilyen messze nem ment vissza a kormányfő.- A politikai közélet a rendszerváltás óta nem jutott el odáig, hogy igazán szem-benézzen a hazugságok, mellébeszélések és ígérgetések tengerével. Ezt én magam két évvel ezelőtt több cikkben megírtam, és nagyon sok gondolkodó ember ugyanígy látta. Tény, hogy a politikai rendszer átalakítása megtörtént, ez nem kis teljesítmény, de a nagy társadalmi alrendszerekhez senki nem mert hozzányúlni. Az első változtatásokig sem jutott el egyetlen kormány sem, mert féltette hatalmát. Gyurcsány Ferenc törte meg ezt a sort. Orbán Viktor mindenkinek mindent megígért, ma is ezt teszi összes megnyilvánulásában, akkor miért háborodunk föl, ha ezt szemére veti Gyurcsány?- A miniszterelnök is csak azután lett őszinte, hogy rákényszerült. Miért nem állt ki a májusi frakcióülés után az ország elé és mondta ugyan-azt, amit a frakciónak?- Megtette. Nem olyan vehemensen, mint a szocialista képviselők előtt, de következetesen erről beszél három hónapja.

- A választásokat ugyan-úgy mindenáron meg akarta nyerni, mint az ellenzék vezére. Egymásra citáltak az ígérgetésekben.- Nem teljesen. Gyurcsány Ferenc már a száznapos programban, majd a választások előtt, tavasszal figyelmeztetett, hogy reformokra van szükség. Sokszor ismételt szavai szerint egy új, mo-dern Magyarországot kell építeni, és ehhez az egész társadalom együttműködésére van szükség. Orbán Viktor viszont minden igény azonnali kielégítéséről, minden probléma megoldásáról, minden támogatás növeléséről és teher csökkentéséről szólt. Itt nem kellene hazugságról beszélni? - kérdezett vissza a nyolcvanegy esztendős Vitányi Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!