Hírek

2016.04.22. 18:45

Czaun János: Eltévedt képviselők a szeméttelepen

Megdöbbenve értesültem arról, hogy két baloldali képviselő: Hartmann Ferenc és Katanics Sándor pénteken kora délután a Királyszentistváni Központi Hulladékkezelő Központban jártak, hogy a Föld napja tiszteletére a szelektív hulladékgazdálkodást tanulmányozzák.

Megdöbbenésemet nem a látogatás ténye okozta, hanem az, hogy két régi veszprémi képviselő, akik közül Hartmann Ferenc maga is a Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke volt, nincs tisztában azzal, hogy a Királyszentistváni Központunkban nincs, és soha nem is volt szelektív hulladék – azt a hulladékudvarokban gyűjtjük.

Nagy szerencse, hogy a két képviselő mellett valóban hozzáértő személyek is látogatják a Telepet, és a Környezetvédelmi Felügyelőség, valamint különböző szakhatóságok mellett az EU is ellenőrzi a tevékenységünket. Az elmúlt évtizedben – mióta én vagyok a Társulás elnöke – abban hiányosságot nem találtak. Így a telep működése semmi titkot nem rejt, előzetes bejelentkezést és rövid munkavédelmi oktatást követően meglátogatható. Mi több, népszerű is, hiszen csaknem hetente van egy-egy hazai vagy külföldi szakmai csoport, akik meglátogatják, és büszkén mondhatom, hogy mind elismeréssel távoznak.

Amennyiben bárki szeretne a Királyszentistváni Hulladékkezelő Központ munkájába betekintést nyerni, azzal kapcsolatban kérdései vagy kételyei vannak, ahogy eddig, úgy ezután is szívesen állok rendelkezésére, és az üzemeltető céggel együtt biztosítom a bejutást, illetve a szakmai tájékoztatást!

Üdvözlettel:

Czaun János elnök,

Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás

Címkék#föld napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!