Hírek

2012.10.31. 15:48

Hangvilla: rendben van a vizsgált szerződés

Veszprém – Lezárult megyei főügyészség közérdekvédelmi tevékenysége keretében az úgynevezett Hangvilla fejlesztés kapcsán indított eljárása, a megállapítások szerint a már megkötött szerződés ügyészi fellépésre nem ad alapot.

Halmos György

Erről dr. Gulyás Ildikó, a megyei főügyészség szóvivője tájékoztatott. Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a megyei főügyészség közérdekvédelmi tevékenysége keretében - egy kérelem alapján - eljárást folytatott a volt Séd Filmszínház épületének (Hangvilla) fejlesztése kapcsán veszprémi önkormányzata által kötött, illetve megkötni tervezett szerződések, és azok előkészítése tárgyában.

- A főügyészség az eljárás során megállapította, hogy az önkormányzat, mint szerződő fél által már megkötött szerződés a polgári jog szabályai szerinti semmis kikötést, vagyis amikor az ügyben ügyészi fellépésre, közérdekű keresetindításra lenne szükség, nem tartalmaz.

- A beruházással kapcsolatos szerződés-tervezetek felülvizsgálatára pedig az ügyészségnek jogszabályi felhatalmazás hiányában nincs törvényes lehetősége – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!