Hírek

2011.08.19. 13:57

Külföldön is lopják az orrszarvútülköket

Budapest - Rendkívül értékes orrszarvútülköt loptak el a balatonedericsi Afrika Múzeumból, hasonló esetek ebben az évben már több alkalommal történtek Európa különböző országaiban.

MTI

Nemrégiben - július elején - két alkalommal is elloptak egy kitömött orrszarvúfejet egy belga múzeumból. A tolvajok a brüsszeli Természettudományi Múzeumra csaptak le. Az intézmény közlése szerint három tolvaj egy keskenyszájú orrszarvú fejét vitte el az emlősrészlegről. Bár a múzeum biztonsági őrei utánuk eredtek, a tolvajok azonban a rájuk váró autóval elmenekültek.

Június közepén pedig a lüttichi természettudományi múzeumból vittek el egy orrszarvúfejet. A tettesek ekkor is egy autó segítségével oldottak kereket, de a rendőrség megállította a járművet, és elfogta a benne ülő két lengyel férfit. Az állatfejet visszaadták a múzeumnak.

A balatonedericsi Afrika Múzeumból eltűnt orrszarvútülök értéke csaknem harmincmillió forint. Nagy Endréné múzeumigazgató az MTI-nek elmondta, hogy a lopás kedden történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!