Hírek

2014.01.09. 17:14

Meghalt a városlődi ralibaleset sérültje

Városlőd - Két és fél hónap után meghalt a 64 esztendős S. József, a tavaly október 19-én történt városlődi ralibaleset legsúlyosabb sérültje. Családja szerint ott szerzett sérülései miatt halt meg. A felelőstől kártérítést kérnek.

Kovács Erika

- Két és fél hónapig reménykedtünk, hogy felépül az édesapánk – mondja az elhunyt lánya, Brigitta. Édesapja állapota először szépen javulásnak indult, később aztán fokozatosan romlott.  Péter, a testére azt mondja, hogy senkinek semmféle menekülési útja nem volt egy esetleges balesetnél, ami sajnos meg is történt. Szerinte lakott területen nincs helye hasonló rendezvénynek. A család hónapokig tartó reménykedés után összeomlott, ügyvédet fogadtak, kártérítést kérnek attól, akit a szakértői vizsgálatok felelősnek neveznek majd. Horváth János, aki telefonjával rögzítette a balesetet, megrendült a hír hallatán. Ő is, és elmondása szerint az egész község úgy gondolja, hogy Jóska bácsi sérüléseibe halt bele.

– Értetlenül állunk a bácsi halála előtt – mondja Bognár Gábor, a szervező Arrabóna Rally Club vezetője. A bácsit és a többi sérültet is rendszeresen látogatták, Jóska bácsi a két ünnep között felült kórházi ágyán beszélgettek vele, és most váratlanul történt a tragédia, ami mélyen megrendített minket – álltja az elnök. Klubja szimpatizánsokkal együtt a baleset óta gyűjt a sérülteknek, karácsonyi összejövetelükön is urnát helyeztek ki erre a célra, Bognár Gábor az elhunyt fiával együtt külön számlát is nyitott Városlődön a helyi pénzintézetnél. Eddig 500 ezer forintot gyűjtöttek. A szervezők nem érzik felelősnek magukat a történtekért, mert szabályosan, kijelölt pályán, engedélyezett, jelzett útvonalon mentek a járművek.  Szakértővel vizsgálja a rendőrség a történteket, és most azt is, hogy a haláleset büntetőjogi szempontból összefüggésben áll-e a balesettel – közölte dr. Mikó Attila megyei sajtószóvivő.

Megírtuk korábban: hatan sérültek meg a rali balesetben, amikor egy autó a nézők közé csapódott tavaly októberben. Egy embert életveszélyes sérüléssel, mentőhelikopterrel vitték a kórházba, aki most sajnos meghalt. A többiek súlyosan, illetve könnyebben sérültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!