Hírek

2015.05.13. 17:37

"Nem akartam megölni senkit, csak védekeztem"

Nem találta bűnösnek emberölési kísérletért a bíróság K. T.-t. A férfit négy év nyolc hónap börtönre ítélte, aminek nagy részét előzetesben már letöltötte. Jelenleg lakhelyelhagyási tilalom mellett otthonában van- derült ki május 13-án, szerdán, a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

Pfeifer Péter tanácsvezető bíró úgy ítélte meg, hogy a férfi zaklatást elkövetett, amit a vádlott elismert. Az emberölési kísérlet helyett K. T.  jogos önvédelemre hivatkozott, mert azt mondta, megtámadták, és ő védekezett. A bíróság ezzel nem értett egyet és a vád szerinti emberölési kísérlettel sem. Utóbbi a szerdán hozott első fokú ítélet szerint a vádlottnak nem állt szándékában. A bíróság testi sértésben találta bűnösnek, és 4 év 8 hónap börtönre ítélte.

A szerdán hozott ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, emberölési kísérlet megállapításáért, a védelem viszont enyhítésért és jogos védelmi helyzet megállapításáért fellebbezett. Az ügy a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik majd.

A vád szerint K. T. viszonya megromlott élettársával, emiatt T. R. közös bakonynánai albérletükből 2012 novemberében visszaköltözött Dudarra a családjához. A férfi nem tudott belenyugodni a szakítása, emiatt többször zaklatta a nőt, telefonon, illetve őt és a családját is azzal fenyegette meg, hogy megveri, megöli őket. Volt rá példa, hogy néhány hét alatt közel kilencezerszer hívta fel. Adódott, hogy a férfi személyesen is megkereste volt élettársát, így történt 2013 január 7-én este egy buszmegállóban is, ahonnan a nő dolgozni indult volna. Elkísérték fiú testvérei is, mert félt K. T.- től, akinél ott volt a zsebkés, amivel korábban a nőt megfenyegette. K. T. végül a nő egyik testvérét szúrta meg, aki a nagy vérveszteségtől alig tudott a helyszínről elmenekülni, életét a kórházban megmentették, de maradandó sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!